UPDATE #NOW

Oscars 2023: Το φετινό μενού θα μπορούσε να είναι από βρετανική pub (αλλά με twist)


Κλέλια Φατούρου

14 Φεβρουαρίου 2023

Oscars 2023: Το φετινό μενού θα μπορούσε να είναι από βρετανική pub (αλλά με twist)
Ο Brendan Fraser θα φάει fish and chips και η Cate Blanchett κοτόπιτα

Για εμάς, η 12η Μαρτίου θα είναι μία ακόμη βαρετή Κυριακή στο σπίτι, με Netflix και γεμιστά. Για τους καλεσμένους των Oscars, θα είναι μία μέρα γεμάτη glam, red carpet, βραβεία, πανάκριβα goody bags και εντυπωσιακό after party. Το διάσημο Governor's Ball.

Εκεί είναι που θα γευτούν και το φετινό μενού των Oscars. Αυτό που επιμελείται εδώ και 30 χρόνια ο σεφ Wolfgang Puck με εξαιρετική επιτυχία. Είναι επίσης γνωστό ότι ζητά βοήθεια από άλλους σεφ, γιατί είναι και ένας άνθρωπος, δεν έχει 100 χέρια.

Τη φετινή τιμή θα έχει ο Βρετανός Elliott Grover, προστατευόμενος του Puck, που έχει διευθύνει αρκετές κουζίνες του Λονδίνου. Ξεκίνησε στα 16, χωρίς καμία γνώση, στέλνοντας απλά βιογραφικό. Από ό,τι φαίνεται, παίρνει εύκολα αυτό που θέλει, γιατί φέτος θα είναι στα Όσκαρ, και αυτό επειδή το ζήτησε από τον Puck. «Ρώτησα αν θα μπορούσα να συμμετάσχω και ο Wolfgang απάντησε γιατί; Νόμιζα ότι το είχε ξεχάσει, μέχρι που 2 μήνες αργότερα, μου ζήτησε να του κάνω ένα πιάτο».

Jenny.Gr
dorchestercollection.com

Βρετανική διαχρονικότητα στο μενού

Το ένα πιάτο έγινε τρία και ο Grover δημιούργησε ένα πλήρες μενού, που θα σερβιριστεί στους καλεσμένους των Oscars. Μπορεί να λαμβάνει χώρα στο Los Angeles, αλλά ο σεφ θα φέρει τις δικές του ρίζες και παραδόσεις στο τραπέζι. Κυριολεκτικά. «Ο Wolfgang ήθελε ένα μενού που να αντιπροσωπεύει το Ηνωμένο Βασίλειο και θέλω απλώς να βάλω το CUT του Λονδίνου (το μαγαζί του) στον χάρτη, και να δείξω το ποιος είμαι. Ξεκινώ με fish and chips, μετά μία υπέροχη κοτόπιτα, και για επιδόρπιο ένα κλασικό trifle».

Jenny.Gr
dorchestercollection.com

Επειδή όμως μιλάμε για τα Όσκαρ, το comfort food δεν θα μπορούσε να είναι τόσο απλό. Ανέβασε λοιπόν το επίπεδο για να ανταποκριθεί στην περίσταση. «Τα fish and chips είναι κυριολεκτικά δύο πατάτες με μία λωρίδα ψάρι, αλλά θέλαμε να είναι οι καλύτερες πατάτες και ψάρι, το καλύτερο βούτυρο, ο καλύτερος πουρές αρακά, το καλύτερο πιρούνι, το καλύτερο χωνάκι. Όλες οι μικρές λεπτομέρειες που θα το κάνουν ιδιαίτερο».

Jenny.Gr
dorchestercollection

Όπως καταλαβαίνεις, η κοτόπιτα είναι εξίσου εντυπωσιακή και πειραγμένη. Θα χρησιμοποιηθεί μόνο το λευκό κομμάτι από το κοτόπουλο, που θα καλυφθεί από ζύμη και θα ξεχειλίζει ελαφρώς από το σκεύος. Και λίγη μαύρη τρούφα για γαρνίρισμα. Όταν σερβιριστεί, θα κοπεί η ζύμη και η τρούφα θα πέσει μέσα. «Ό,τι κάνει ο Wolfgang, είναι σαν θεατρική παράσταση». Και φυσικά, κλείνουμε με το γλυκό σε ατομικά γυάλινα σκεύη. Ένα στρώμα ζελέ φρούτων, κρέμα και μαρασκίνο (άρα όχι μοσχάρι;).

Jenny.Gr
dorchestercollection.com

Τον σεφ θα συνοδεύσει ο head chef του, Ibrahim Arif, και μαζί θα σερβίρουν τους celebrities καλεσμένους τους, σε περίπου 1 μήνα από σήμερα. «Είμαι λίγο αγχωμένος, αλλά πάντα είμαι. Με βοηθά να μην εφησυχάζω. Αλλά πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά τότε. Είναι θέμα σχεδιασμού, παραγωγής και εκτέλεσης. Και τα έχουμε όλα». Είναι όμως προετοιμασμένος ακόμα και αν του ζητηθεί να φτιάξει κάτι επιτOscόπου. Τα ίδια δεν κάνουν και στο Master Chef; Όπως και να έχει, αν δεν καταφέρεις να πας στα Όσκαρ, θα μπορέσεις να βρεις το μενού στο Λονδίνο, μέχρι τις 31 Μαρτίου, στο CUT, 45 Park Lane.