HOME SWEET HOME

3 πράγματα που ένας σεφ δεν θα έβαζε στην κουζίνα του. Εσύ γιατί;


JTeam

29 Μαΐου 2022

3 πράγματα που ένας σεφ δεν θα έβαζε στην κουζίνα του. Εσύ γιατί;
Pexels/Daria Shevtsova
Μήπως να ξεκινήσεις να αγοράζεις τα σωστά πράγματα;

Πόσες φορές δεν έχεις πέσει θύμα του καταναλωτισμού και δεν έχεις αγοράσει σκεύη για την κουζίνα, που είτε δεν χρησιμοποιείς ποτέ, είτε δεν σε βολεύουν;

Επειδή όμως είναι σημαντικό να έχουμε τα σωστά εργαλεία για μαγειρική και ζαχαροπλαστική, οι σεφ σου προτείνουν τι να πάρεις και γιατί πρέπει να ξεφορτωθείς τα αντικείμενα που δεν έχουν πραγματική θέση στην κουζίνα σου.

Τη βαφλιέρα που θα ξεχάσεις

Jenny.Gr
Pexels/Karley Saagi

Προς Θεού, όλοι θέλουμε τα σωστά σκεύη για να φτιάχνουμε βάφλες, κρέπες ή ποπ κορν, αλλά δεν έχουν αξία αν τα χρησιμοποιήσεις μια φορά και μετά σκονίζονται στο ντουλάπι. Οι επαγγελματίες μάγειρες σε προτρέπουν να βρεις χώρο για τα απλά, όπως το μίξερ ή το μούλτι και να επενδύσεις εκεί τα λεφτά σου. Εργαλεία για πολλές χρήσεις.

Πλαστικά ξύλα κοπής

Jenny.Gr
Pexels/Jeshoots

Οι σεφ αγαπούν το περιβάλλον και σε προτρέπουν να μην αγοράσεις σκεύη από πλαστικό. Άσε που κάνουν και περίεργους θορύβους. Προτίμησε το πατροπαράδοτο ξύλο κοπής που καθαρίζεται εύκολα και λειτουργεί και σαν διακοσμητικό κουζίνας.

Φθηνά μαχαίρια

Jenny.Gr
Pexels/Rachel Claire

Ή πάρα πολλά, που δεν ξέρεις πού χρησιμεύουν και απλώς τα είδες σε ένα μαγαζί. Δεν πειράζει αν χρησιμοποιείς το ίδιο μαχαίρι για κρεμμύδι και ψάρι. Προτίμησε αυτά που σε βολεύουν στο χέρι και είναι αντίστοιχα του επιπέδου μαγειρικής σου. Καλύτερα λίγα και ακριβά παρά πολλά και φθηνά.