UPDATE #NOW

H σειρά που σου εμφανίζονται τα IG stories δεν είναι τυχαία - Ώρα να μάθεις γιατί


JTeam

19 Φεβρουαρίου 2023

H σειρά που σου εμφανίζονται τα IG stories δεν είναι τυχαία - Ώρα να μάθεις γιατί
Unsplash
Υπάρχει λόγος που κάποια άτομα εμφανίζονται διαρκώς πρώτα

Μπαίνεις Instagram να χαζέψεις λίγο στο feed σου, να δεις μερικά stories να περάσει η ώρα, να ενισχύσεις λίγο το εγώ σου κοιτώντας τα reactions στα δικά στου stories – λόγοι υπάρχουν πολλοί. Το θέμα είναι ότι κοιτώντας τις ιστορίες των άλλων, κάποια άτομα εμφανίζονται σταθερά πρώτα και αναρωτιέσαι γιατί. Αν ήταν οι κολλητοί σου θα το καταλάβαινες, αλλά ορισμένοι είναι πραγματικά τυχαίοι. Ή μήπως όχι;

Για όλα φταίει, όπως πάντα, ο αλγόριθμος. Αναγνωρίζει το περιεχόμενο που θα μας αρέσει περισσότερο και μας το παρουσιάζει πρώτο τόσο σε αναρτήσεις, όσο και σε stories. Στα τελευταία, όμως, υπάρχει ένα επιπλέον στοιχείο: Παίζει ρόλο και ο παράγοντας αλληλεπίδρασης. Τι σημαίνει αυτό; Πως όσο περισσότερο επισκεπτόμαστε ένα προφίλ, τόσο πιο πάνω ανεβαίνει στη σειρά. Δηλαδή τα άτομα που εμφανίζονται πρώτα, είναι εκείνα που stalkάρουμε εμείς, όχι το αντίστροφο.

Καταλαβαίνουμε και κάτι ακόμη από όλο αυτό: Όταν ανεβάζουμε ένα story και κάποιος το βλέπει σε δευτερόλεπτα, σημαίνει πως έχει επισκεφθεί το προφίλ μας αρκετές φορές, ώστε να του εμφανιζόμαστε πρώτοι. Αν, λοιπόν, το crush σου βλέπει τι ανεβάζεις σε nanoseconds, μπορείς να πεις με σιγουριά ότι σε θέλει. Ή ότι του αρέσεις, τέλος πάντων.