UPDATE #NOW

Διαμαρτυρία Ελλήνων ηθοποιών στην Berlinale: "Stop killing culture in Greece"


Στεφανία Παπαδημητρίου

22 Φεβρουαρίου 2023

Διαμαρτυρία Ελλήνων ηθοποιών στην Berlinale: "Stop killing culture in Greece"
«Ζητώ τη βοήθειά σας για να μαθευτεί το ζήτημα» ανέφερε ο Αργύρης Ξάφης

Το κόκκινο χαλί των μεγαλύτερων φεστιβάλ του κόσμου, είναι πολλά περισσότερα από ένα μέρος που φιλοξενεί λαμπερά χαμόγελα, εντυπωσιακά φορέματα και πλατιά χαμόγελα. H φετινή Berlinale, έρχεται να το επιβεβαιώσει.

Πρώτα, ακτιβιστές διαμαρτυρήθηκαν για την περιβαλλοντική κρίση και ζήτησαν από κυβέρνηση και λαό να δράσουν άμεσα. Έπειτα, πρόεδρος της Επιτροπής του Φεστιβάλ, Kristen Stewart, μαζί με τη διευθύντρια Mariëtte Rissenbeck, τον καλλιτεχνικό διευθυντή Carlo Chatrian και την ηθοποιό Golshifteh Farahani στήριξαν τη διαμαρτυρία ενάντια στην ιρανική κυβέρνηση. Και τώρα, Έλληνες καλλιτέχνες σήκωσαν πανό, διεκδικώντας τους τίτλους σπουδών και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Mε κεντρικό μήνυμα «Stop killing culture in Greece» (Σταματήστε να σκοτώνετε τον πολιτισμό στην Ελλάδα), η παρέμβαση των ηθοποιών είχε στόχο την ενημέρωση για το Προεδρικό Διάταγμα βάσει του οποίου το πτυχίο όλων των δημόσιων, ημιδημόσιων και ιδιωτικών καλλιτεχνικών σχολών εξισώνεται με το απολυτήριο του Λυκείου.

«Ζητώ τη βοήθειά σας για να μαθευτεί το ζήτημα» ανέφερε ο Αργύρης Ξάφης, σχετικά με την κινητοποίηση. «Χρειαζόμαστε τη βοήθεια των Ευρωπαίων φίλων μας για να λυθεί το θέμα. Υπάρχει ένα εκπαιδευτικό κενό όσον αφορά στον καλλιτεχνικό χώρο στην Ελλάδα. Ζητάμε τη βοήθειά σας».

Ο ηθοποιός ανάρτησε βίντεο από την κινητοποίηση στους λογαριασμούς του στα social media.

«Ευχαριστώ που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία για να την ζήσω όπως ήθελα», έγραψε.