UPDATE #NOW

Τέμπη: Κατατέθηκε η πρώτη μήνυση από θύμα - Ο δικηγόρος του υποστηρίζει ότι οι επιβάτες ήταν υπεράριθμοι


JTeam

2 Μαρτίου 2023

Τέμπη: Κατατέθηκε η πρώτη μήνυση από θύμα - Ο δικηγόρος του υποστηρίζει ότι οι επιβάτες ήταν υπεράριθμοι
Eurokinissi
Ο δικηγόρος του πιστεύει ότι οι επιβάτες ήταν τουλάχιστον 400

Ένας από τους τραυματίες της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη νοσηλεύεται στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας με σπασμένα πλευρά και πρόβλημα στα μάτια, εξαιτίας των θραυσμάτων από γυαλιά. Ο 42χρονος είναι ο πρώτος που κάνει μήνυση, μετά την παραδοχή του σταθμάρχη για λάθος.

Η πλευρά του θύματος δηλώνει ότι θα πρέπει να υπάρξει κατηγορητήριο και για ενδεχόμενο δόλο σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Μίλησε εκ μέρους του ο δικηγόρος του, Γιώργος Μπαρτζώκης, στην ΕΡΤ. «Προφανώς γνώριζαν την επικινδυνότητα της κατάστασης, αφού ακούστηκε η φράση «Πάμε κι όπου βγει» από τον μηχανοδηγό». Πιστεύει ότι οι επιβάτες δεν ήταν περίπου 342, όπως ακούγεται.

«Δεν είναι 350 οι επιβάτες, μπήκαν πολλοί και χωρίς εισιτήριο, για αυτό δεν βγαίνει η εταιρία. Το τρένο ήταν γεμάτο, εκτός από φοιτητές είχε και πολλούς αλλοδαπούς. Ήταν κλειστός ο σταθμός στη Λάρισα και μπήκαν όλοι χωρίς εισιτήριο, προβλέπω ότι ήταν γύρω στα 400 άτομα οι επιβάτες», ανέφερε.

Σε συνομιλία που είχε με τον πελάτη του, του είπε ότι ευτυχώς, δεν κατάλαβε τίποτα από τη στιγμή της σύγκρουσης, αν και βρισκόταν στο δεύτερο βαγόνι. «Ήταν πολύ τυχερός. Γέμισε αίματα, όχι από δικά του χτυπήματα, αλλά από τους γύρω του. Κάποιο παιδί έσπασε το παράθυρο γιατί η πόρτα δεν άνοιγε».