UPDATE #NOW

Ναι, το mullet είναι το ανδρικό κούρεμα που δε θα πεθάνει ποτέ και υπάρχει λόγος


JTeam

7 Μαρτίου 2023

Ναι, το mullet είναι το ανδρικό κούρεμα που δε θα πεθάνει ποτέ και υπάρχει λόγος
Αυτό το άρθρο δεν είναι μία ωδή στο mullet. Ούτε στους άνδρες με mullet. Είναι μία ωδή και στα δύο

Το mullet δεν είναι ατύχημα, δεν είναι κριντζ, δεν έγινε κατά λάθος. Είναι το κούρεμα που ξεκίνησε στα ροντέο, στα ‘80s, επανήλθε στο πρώτο lockdown και μας φάνηκε κάπως παράξενο, και πλέον είναι το σύμβολο του hot άνδρα που: διαβάζει βιβλία, φορά κολιέ με πέρλες, έχει συμφιλιωθεί με τη θηλυκή του πλευρά, είναι ξυρισμένος (ή έχει μουστάκι, χαλάλι) και έχουμε αποδεχθεί όλοι, όλες και όλα ότι είναι o δεύτερος ορισμός του Bick D*ck Energy – ο πρώτος, παραμένει ο Pete Davidson.

Κάτι συνέβη εκεί στο lockdown και σαν να συμφωνήσαμε ότι οι άνδρες άλλαξαν τρόπο σκέψης κι ετοιμάστηκαν να πάνε κόντρα στο σύστημα. Το έκανε αποτυχημένα ο Damiano των Maneskin – δεν του πήγαινε, ας είμαστε ειλικρινείς. Το έκανε πέρσι ο συνεργάτης σου και σου φάνηκε κάπως ενδιαφέρον, τώρα το βλέπεις παντού και είναι επίσημο, αυτό το hairstyle δε θα πεθάνει ποτέ επειδή ακριβώς είναι επαναστατικό, με τον τρόπο του. Κι αυτή η επανάσταση, έχει «κάτι» - αυτό το «κάτι» που θέλουμε.

Ας πάρουμε τον James Dean για παράδειγμα που, αν και χωρίς mullet, δε συμβάδιζε σε τίποτα με την εικόνα του συμβατικά ωραίου άνδρα των ‘50s, με τα κοστούμια και τη χαρούμενη οικογένεια. Ή ο Kurt Cobain, την εποχή που οι Nirvana ήταν στο ζενίθ τους, με τα μακριά μαλλιά και τα oversized ρούχα του. Τώρα, το 2023, ήρθε η ώρα των αγοριών με τα mullet.

Το έχει ο Paul Mescal, το έχει ο Jacob Elordi, το είδες στον Dacre Montgomery στο Stranger Things και του πήγαινε, ενώ ο Damiano έκανε buzz cut, άρα κανείς δε θα σε πει βασικό. Μόνο εσύ δεν το έχεις, και ήρθε η ώρα να το κάνεις. Άντε, κλείσε ραντεβού στο κομμωτήριο. Στο εγγυόμαστε, αν γίνει σωστά, δε θα μοιάζεις με τον πατέρα σου σε εκείνη την άβολη φωτογραφία από τα νιάτα του.