UPDATE #NOW

My Body, My Business: Μία φεμινιστική δημοπρασία που στηρίζει το δικαίωμα στην άμβλωση


JTeam

9 Μαρτίου 2023

My Body, My Business: Μία φεμινιστική δημοπρασία που στηρίζει το δικαίωμα στην άμβλωση
Instagram @nadyariot
«My pussy, my riot», λέει η η curator της δημοπρασίας, Nadya Tolokonnikova

To 2022, η Nadya Tolokonnikova των Pussy Riot συνίδρυσε τον οργανισμό UnicornDAO, με έναν σκοπό: Να πάει κόντρα στην ανδροκρατούμενη και, ομολογουμένως ποτισμένη στο κριντζ, τέχνης στον κόσμο του Web3. Κι όχι μόνο το κάνει, αλλά στις 7 Μαρτίου, το πήγε ένα βήμα παραπέρα.

Ο UnicornDAO διοργανώνει μία φεμινιστική δημοπρασία με τίτλο My Body, My Business. Εκεί, έργα digital και φυσικής τέχνης, παρουσιάστηκαν με στόχο «την ενδυνάμωση των καλλιτεχνών που αυτοπροσδιορίζονται ως γυναίκες». Curator είναι, φυσικά, η Tolokonnikova, ενώ στη συλλογή συμεπριλήφθηκαν έργα των Jenny Holzer, Cindy Sherman, Ellen von Unwerth, και Marina Abramović.

Από κινηματογράφο και φωτογραφία, μέχρι καιριά, στη δημοπρασία του Sotheby’s βρίσκονται δουλειές των digital καλλιτεχνιδών Holly Herndon και Sofia Crespo.
Όλα τα έσοδα της δημοπρασίας, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 14 Μαρτίου, θα διατεθούν σε οργανώσεις που υμνούν τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία, εκπαίδευση και τα δικαιώματα των γυναικών.

«My pussy, my riot», λέει η Tolokonnikova.

«Πέρασα μία διετία στη φυλακή παλεύοντας για τον φεμινισμό στη Ρωσία, και με πονάει να βλέπω τα αναπαραγωγικά δικαιώματα να χάνονται στις ΗΠΑ».