UPDATE #NOW

NASA: Πώς είναι το ηλιοβασίλεμα στον πλανήτη Άρη; - Η εικόνα που κατέγραψε το Curiosity


JTeam

10 Μαρτίου 2023

NASA: Πώς είναι το ηλιοβασίλεμα στον πλανήτη Άρη; - Η εικόνα που κατέγραψε το Curiosity
@nasa
Ένα «αλλιώτικο» ηλιοβασίλεμα, σίγουρα πιο μουντό, εξίσου όμως μαγευτικό

Από τις 6 Αυγούστου του 2012, το ρόβερ της NASA (ένα ρομποτικό ελικόπτερο) εξερευνά τον τέταρτο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, δηλαδή τον πλανήτη Άρη. Οι εικόνες και πληροφορίες που έρχονται από τον συγκεκριμένο πλανήτη πολλές φορές ξαφνιάζουν, ενώ πρόσφατα η NASA μας χάρισε και μια εικόνα, με ένα «αλλιώτικο» ηλιοβασίλεμα.

Σε περίπτωση που είχες την απορία για το πως θα είναι τα ηλιοβασιλέματα από τον Άρη, όπως όλα δείχνουν είναι αρκετά πιο «μουντά» και σκοτεινά, ενώ μια δέσμη ακτίνων φωτός πίσω από σύννεφα ίσα που ξεχωρίζει, την ώρα που ο ήλιος δύει στον Κόκκινο Πλανήτη.

Η εικόνα τραβήχτηκε στις αρχές Φεβρουαρίου, και είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται τόσο καθαρά οι ηλιακές ακτίνες στον Άρη, ενώ σύμφωνα με την NASA, οι επιστήμονες διεξάγουν έρευνα σχετικά με τα σύννεφα στον συγκεκριμένο πλανήτη.

Τα νέφη μπορούν να δώσουν σημαντικές πληροφορίες στους επιστήμονες που θα τους βοηθήσουν να μελετούν και να καταλαβαίνουν τον καιρό και σε άλλα πλανητικά συστήματα που θα παρατηρούν. Μελετώντας αυτές τις εικόνες και γνωρίζοντας το πότε και πως σχηματίζονται αυτά τα νέφη, μπορούν να εξάγουν συμπεράσματα για τη σύσταση της ατμόσφαιρας στον Άρη καθώς και για τη θερμοκρασία και τον άνεμο.

Τέλος να σημειωθεί πως το Curiosity της NASA συμπλήρωσε 3.765 αρειανές ημέρες ή 3.867 γήινες ημέρες. Δηλαδή 10 χρόνια και 215 ημέρες από τότε που πάτησε την επιφάνεια του Άρη.