UPDATE #NOW

Ένας ακόμη Μεσαίωνας: Στη Florida, νομοσχέδιο θα απαγορεύει σε μικρά κορίτσια να συζητούν για την περίοδο στο σχολείο


JTeam

19 Μαρτίου 2023

Ένας ακόμη Μεσαίωνας: Στη Florida, νομοσχέδιο θα απαγορεύει σε μικρά κορίτσια να συζητούν για την περίοδο στο σχολείο
pexels
Σε περίπτωση που ψηφιστεί, τα κορίτσια δεν θα μπορούν να μιλούν με τους δασκάλους τους για κάτι που τα απασχολεί από τη φύση τους

Ένας ακόμη Μεσαίωνας φαίνεται πως πάει να αναβιώσει στη Florida την ίδια στιγμή που οι Ρεπουμπλικάνοι προωθούν ένα σύνολο νομοσχεδίων σχετικά με το φύλο και τη διαφορετικότητα.

Βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος αναγνώρισε δημόσια ότι το προτεινόμενο νομοσχέδιο για τη σεξουαλική υγεία θα απαγόρευε στα κορίτσια να μιλούν για την περίοδό τους στο σχολείο. Η βουλευτής Ashley Gantt αμφισβήτησε τον Ρεπουμπλικανό συνάδελφό της, Stan McClain, σχετικά με την προτεινόμενη νομοθεσία του που θα περιόριζε συγκεκριμένο εκπαιδευτικό περιεχόμενο στα σχολεία. Η απαγόρευση θα θυμίζει σύμφωνα με τους επικριτές, την απαγόρευση βιβλίων.

O οπισθοδρομικός διάλογος

Το νομοσχέδιο 1069 της Βουλής των Αντιπροσώπων θα απαιτούσε η διδασκαλία σχετικά με τη σεξουαλική υγεία, όπως σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) και ανθρώπινη σεξουαλικότητα, «να γίνεται μόνο στις τάξεις 6 έως 12». Αυτό φυσικά έκανε τη βουλευτή να ρωτήσει αν η προτεινόμενη νομοθεσία θα απαγόρευε στα νεαρά κορίτσια να μιλάνε για την περίοδό τους στο σχολείο όταν αρχίζουν να έχουν για πρώτη φορά.

«Αν λοιπόν τα κοριτσάκια βιώνουν τον έμμηνο κύκλο τους στην πέμπτη ή στην τετάρτη τάξη, αυτό θα τους απαγορεύσει τις συζητήσεις, αφού βρίσκονται σε τάξη μικρότερη από την έκτη;», ρώτησε η Gantt που χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο «εξωφρενικό». «Θα μπορούσε», απάντησε ο McClain.

Ωστόσο στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι «δεν θα ήταν πρόθεση» του νομοσχεδίου να τιμωρήσει τα κορίτσια αν απευθύνονταν στους δασκάλους με ερωτήσεις ή ανησυχίες σχετικά με την περίοδό τους. Το νομοσχέδιο κατέληξε να περάσει, με ψήφους 13-5, την Τετάρτη, καθώς οι βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος αποτελούν την υπερπλειοψηφία στην αίθουσα.

«Σκέφτηκα ότι ήταν αρκετά αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η αρχή της περιόδου ενός μικρού κοριτσιού δεν είχε ληφθεί υπόψη κατά τη σύνταξη αυτού του νομοσχεδίου», δήλωσε την Παρασκευή η Gantt. «Ελπίζω να καταλάβουμε όλοι ότι αφαιρούμε από τα παιδιά μας την ικανότητα να είναι κριτικά σκεπτόμενα, λέγοντάς τους ότι θέλουμε να προστατεύσουμε την αθωότητά τους. Μια μέρα θα γίνουν ενήλικες και πρέπει να είναι ενημερωμένοι ενήλικες».

Μετά την έντονη κριτική, ο McClain φυσικά υποστήριξε ότι «πολλά από τα πράγματα που προβλήθηκαν ήταν παραπληροφόρηση».