UPDATE #NOW

Halle Bailey: «Η Ariel φεύγει από τον ωκεανό για την ίδια και όχι για ένα αγόρι», στη live action σύγχρονη εκδοχή


Κλέλια Φατούρου

24 Μαρτίου 2023

Halle Bailey: «Η Ariel φεύγει από τον ωκεανό για την ίδια και όχι για ένα αγόρι», στη live action σύγχρονη εκδοχή
Edition/RAVEN B. VARONA
Η Ariel δεν χρειάζεται κανέναν άντρα για να αλλάξει τη ζωή της

Η Ariel είναι η πρώτη live action ταινία της Disney που έχει σημαντικούς λόγους για να πραγματοποιηθεί. Εδώ δεν θα δούμε μία πιστή αντιγραφή της animated εκδοχής που απλώς θα μάς γεμίσει νοσταλγία.

Η Halle Bailey έγραψε ήδη ιστορία ως μαύρη γοργόνα, προκαλώντας αμέτρητες αντιδράσεις. Επειδή οι αρνητικές δεν μάς αφορούν και δεν θα ασχοληθούμε με τον απανταχού ρατσισμό, ας σταθούμε στα viral βίντεο όπου μικρά κορίτσια βλέπουν για πρώτη φορά την Ariel και νιώθουν επιτέλους ότι είναι ορατά. Αυτή η ταινία αξίζει μόνο και μόνο για αυτόν τον λόγο.

Η πρωταγωνίστρια όμως μόλις μάς έδωσε έναν ακόμη. Το υποψιαζόμασταν, αλλά επιβεβαιώθηκε. Η Ariel δεν θα εγκαταλείψει τον ωκεανό και την οικογένειά της εξαιτίας ενός αγοριού, που καλά καλά δεν ξέρει. Θα το κάνει για την ίδια. «Είμαι τρομερά ενθουσιασμένη για αυτή την εκδοχή της ταινίας επειδή αλλάξαμε την οπτική και το ότι φεύγει για ένα αγόρι. Είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό. Το κάνει για να βρει το νόημα, την ελευθερία, τη ζωή της και όλα όσα θέλει«, αποκάλυψε η Bailey στο Edition's March Issue.

Η ηθοποιός είναι πολύ χαρούμενη που η Disney επέτρεψε αυτή την αλλαγή στην πλοκή. «Ως γυναίκες, είμαστε καταπληκτικές, είμαστε ανεξάρτητες, μοντέρνες, τα πάντα. Και χαίρομαι που η Disney κάνει update σε τέτοια θέματα». Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα σε δύο μήνες, και η Bailey μίλησε για τα τρομερά απαιτητικά γυρίσματα, που διήρκεσαν περίπου έναν χρόνο. Υπήρχαν μέρες που έπρεπε να μείνει στο νερό για 13 ώρες. «Πίεσα τον εαυτό μου περισσότερο από ποτέ. Και πιστεύω ότι το μήνυμα που στέλνει η Ariel είναι να ξέρεις ότι πάντα μπορούσες να τα καταφέρεις, απλά δεν το ήξερες».