UPDATE #NOW

Lucy Liu: «Αν θες να σπάσεις το ταβάνι, πρέπει πρώτα να κάνεις κάτι ξεχωριστό με συμβατικό τρόπο»


Κλέλια Φατούρου

23 Μαρτίου 2023

Lucy Liu: «Αν θες να σπάσεις το ταβάνι, πρέπει πρώτα να κάνεις κάτι ξεχωριστό με συμβατικό τρόπο»
Η ηθοποιός μιλά για την καριέρα της και τη μητρότητα στα 50

Η Lucy Liu έπαιξε στις ταινίες "Kill Bill" και "Charlie's Angels", ενώ είχε ρόλους και σε σειρές, όπως το "90210", "Melrose Place", "Girls" και "Sex and the City". Μάλλον αποτελεί τη μοναδικά Ασιάτισσα που ήταν ανέκαθεν mainstream και έπαιζε ρόλους με αμερικάνικο όνομα, χωρίς να φαίνεται ποτέ περίεργο σε κανέναν. Για αυτό όμως έχει κατηγορηθεί πολύ από τους ομοεθνείς της.

Jenny.Gr

«Με ενδιέφερε περισσότερο να έχω ένα όνομα που δεν είναι ασιατικό αλλά που να μπορώ να ενσωματώσω στον ρόλο την ιστορία και την κουλτούρα μου. Αν θες να σπάσεις το ταβάνι, πρέπει πρώτα να κάνεις κάτι ξεχωριστό με συμβατικό τρόπο. Ήταν σημαντικό να είμαι η Alex Munday στο Charlie's Angels, και όχι η Alex Woo», εξηγεί στο The Cut. «Δεν μπορώ όμως να πείσω κάποιον για αυτό. Υπάρχουν σίγουρα αμέτρητοι άνθρωποι που διαφωνούν με τη δουλειά μου».

Στα 54 της, μπορεί να υποδυθεί μία superheroine, την Calpyso στο "Shazam! Fury if the Gods" της DC αν και παραδέχεται ότι θα ήθελε να της είχε συμβεί νωρίτερα. «Η καριέρα μου θα ήταν πολύ πιο εύκολη. Θα είχα περισσότερες ευκαιρίες». Μέσα από αυτό το project όμως, γνώρισε τις συμπρωταγωνίστριές της, Helen Mirren και Rachel Zegler.

Η Lucy Liu, που γεννήθηκε Yu Ling, επέστρεψε πρόσφατα στη Νέα Υόρκη, μετά από μία δεκαετία που πέρασε στο Los Angeles. Ο βασικός λόγος ήταν γιατί ήθελε να μεγαλώσει τον γιο της σε μία πόλη όπου μπορούν να συμβούν τα πάντα, παίρνεις το μετρό, μαθαίνεις από τι πρέπει να προστατεύεσαι και βιώνεις ακόμα και τις εμπειρίες που δεν θα ήθελες να σου συμβούν.

Πώς αποφάσισε να γίνει μητέρα μέσω παρένθετης λίγο πριν γίνει 50; «Δεν είχα κανένα σχέδιο. Ήθελα απλώς να αλλάξω τη ζωή μου. Ένιωθα ότι έκανα και έβλεπα τα ίδια πράγματα, αλλά δεν μου αρκούσαν. Δεν το έψαξα, απλώς πάτησα τη σκανδάλη. Αν το σκεφτόμουν πολύ περισσότερο μπορεί και να μην το έκανα. Οι περισσότεροι γονείς διαβάζουν βιβλία για το πώς να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Δεν έκανα τίποτα. Είπα ότι θα τα ανακαλύψω μόνη μου όταν έρθει το παιδί».

Κάπως έτσι νιώθει και για τη συντροφικότητα. Δεν σκοπεύει να κάνει κάτι, εκτός αν προκύψει. «Νομίζω θα έρθει μόνο του και όχι επειδή πρέπει. Δεν ξέρω, ποτέ δεν ακολούθησα τις κοινωνικές νόρμες. Μου έχουν κάνει πρόταση γάμου, αλλά μάλλον με τρόμαζε το ενδεχόμενου του διαζυγίου».

Το στούντιό της στη Νέα Υόρκη είναι και ο χώρος για το εργαστήριό της. Σε κάποια φάση της ζωής της, κι ενώ οι ρόλοι έρχονταν μαζεμένοι, η Liu επέλεξε να σπουδάσει ζωγραφική στο New York Studio School. «Είναι το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει. Μπορεί να γίνει βασανιστήριο, αλλά το κάνω για εμένα. Για να εκφράζομαι. Σκέψου ότι δεν ξέρω πόσο πωλείται ένας πίνακάς μου, γιατί συνήθως δεν θέλω να τους αποχωρίζομαι».

Χαίρεται πολύ με την επιτυχία της Michelle Yeoh, αν και θεωρεί ότι έπρεπε να είχαν αναγνωριστεί άλλες δουλειές της, αποφεύγει τα πάρτι, ξεκίνησε να πίνει στα 48 -«Έχει υπέροχη γεύση!»- δεν κάνει πλαστικές ή λεμφικά μασάζ, και λατρεύει να κάνει Pilates. Αλλά κυρίως, ζει τη ζωή που είχε ονειρευτεί στην πόλη όπου μεγάλωσε, ακολουθεί τις επιθυμίες της και δεν ζει τη ζωή με βάση το «ποιο είναι το σωστό επόμενο βήμα».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο The Cut

TAGS