CELEBRITIES

Η Drew Barrymore μιλά για την περιεμμηνόπαυσή της, την άγνωστη φάση πριν την εμμηνόπαυση


Κλέλια Φατούρου

23 Μαρτίου 2023

Η Drew Barrymore μιλά για την περιεμμηνόπαυσή της, την άγνωστη φάση πριν την εμμηνόπαυση
Επιτέλους, φεύγει το στίγμα γύρω από τις συζητήσεις για εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες μιλούν επιτέλους δημόσια για ένα θέμα που ανέκαθεν ήταν ταμπού. Θα μου πεις, μόνο η εμμηνόπαυση είναι ταμπού; Μπαίνει στη λίστα με την περίοδο, τους οργασμούς, τις εγκυμοσύνες, τις αμβλώσεις, τις αποβολές. Κοινώς, οτιδήποτε αφορά το γυναικείο σώμα.

Η εμμηνόπαυση ειδικά συνδέθηκε με τη Naomi Watts, η οποία αποφάσισε να μιλήσει για αυτή τη φάση της ζωής της, να την κανονικοποιήσει και να βοηθήσει τις γυναίκες με ένα brand που διευκολύνει τη ζωή τους.

Τώρα η Drew Barrymore έρχεται να μάς μιλήσει για τη λιγότερο γνωστή περιεμμηνόπαυση, τον προάγγελο της εμμηνόπαυσης. Φιλοξένησε στην εκπομπή της την Gayle King του CBS News και μίλησαν για τις προσωπικές τους εμπειρίες για αυτή τη νέα (και αναπόφευκτη) φάση ζωής.

«Συνειδητοποίησα ότι είχα μπει στην περιεμμηνόπαυση όταν άρχισα να έχω περίοδο κάθε δύο εβδομάδες», ανέφερε η Drew. «Ήταν πολύ βαριά ροή; Γιατί αυτή είναι μία ένδειξη», της απάντησε η King. «Ναι, σαν έφηβη. Ένας γιατρός μου είπε ότι αυτό θα μπορούσε να κρατήσει, στη χειρότερη, έως και 10 χρόνια. Κι εγώ είπα ότι δεν θα βγάλω 10 χρόνια σε αυτή την κατάσταση».

Η King παραδέχτηκε ότι άκουσε τη λέξη περιεμμηνόπαυση για πρώτη φορά, όταν πήγε στον γιατρό της μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων. «Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά η πρώτη φορά μοιάζει με σκηνή εγκλήματος. Επίσης είχα απίστευτες εξάψεις», κάτι που η Barrymore δεν βίωσε, αποδεικνύοντας ότι κάθε γυναίκα έχει διαφορετικά συμπτώματα. «Ήμουν στο κόκκινο χαλί και οι φωτογράφοι με ρωτούσαν αν είμαι καλά επειδή ίδρωνα κι εγώ τους έλεγα απλά έχω εξάψεις. Πρέπει επιτέλους να λέμε τις λέξεις εξάψεις, εμμηνόπαυση, στεγνός κόλπος».

Συζήτησαν επίσης για τις διάφορες επιλογές που υπάρχουν, για ορμόνες, κρέμες, αλλά και για το ότι υπάρχουν γυναίκες, των οποίων η ζωή δεν επηρεάζεται καθόλου από την εμμηνόπαυση. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι μάς έχουν μάθει να νιώθουμε γριές επειδή τελειώνει η περίοδος. Και είναι ψέμα. Αν υπάρχει κάποιο μήνυμα που πρέπει να στείλουμε είναι ότι πρέπει να μιλάμε για αυτό και όχι να είναι ταμπού, έτσι όπως έκαναν οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας. Να μιλάμε, όχι μόνο με τις κόρες αλλά και με τους γιους μας. Όλοι πρέπει να είναι ενήμεροι».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.