UPDATE #NOW

Nathan Lane: «Ο Robin Williams με προστάτευσε στην Oprah, γιατί δεν ήμουν έτοιμος να πω πως είμαι gay»


Κλέλια Φατούρου

27 Μαρτίου 2023

Nathan Lane: «Ο Robin Williams με προστάτευσε στην Oprah, γιατί δεν ήμουν έτοιμος να πω πως είμαι gay»
Αφορμή ήταν η προώθηση για την ταινία "The Birdcage" όπου οι δυο τους υποδύονταν το gay ζευγάρι

Το πιθανότερο είναι ότι έχεις δει την επική ταινία "The Birdcage", δηλαδή «Το Κλουβί με τις Τρελές». Οι πρωταγωνιστές Robin Williams και Nathan Lane άφησαν εποχή με τις ερμηνείες τους ως gay ζευγάρι, κι ας το έκαναν με έναν τρόπο που τώρα δεν θα ήταν politically correct. Ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για το 1996.

Βρέθηκαν λοιπόν καλεσμένοι στο τεράστιο σόου της Oprah και ο Nathan Lane ήξερε ότι θα ερωτηθεί, έστω και πλαγίως, για τη σεξουαλικότητά του. «Είπα στον Robin πριν μπούμε ότι δεν είμαι έτοιμος να μπω και να μιλήσω με την Oprah. Δεν είμαι έτοιμος να πω στην εθνική τηλεόραση ότι είμαι gay», είπε σε συνέντευξη που έδωσε στο Sunday TODAY.

Σε εκείνη τη φάση, ήθελε να επικεντρωθεί στον θρίαμβο του να έχει τέτοιο ρόλο, που ήταν gay και έκανε preformances σε drag club, ιδιοκτήτης του οποίου ήταν ο σύζυγός του, που υποδυόταν ο Robin Williams. «Δεν ήμουν έτοιμος να γυρίζω από τραπέζι σε τραπέζι και να λέω ότι είμαι gay. Ήθελα να μιλήσω για αυτόν τον σπουδαίο ρόλο και όχι για τη σεξουαλικότητά μου, αν και ήταν αναπόφευκτο εξαιτίας της φύσης του ρόλου. Ήλπιζα ότι απλώς θα άρεσε στο κοινό».

Αλλά όπως το προέβλεψε, η Winfrey έκανε τις σχετικές ερωτήσεις. «Δεν νομίζω ότι ήθελε να με αναγκάσει να κάνω outing, αλλά με ρωτούσε πώς και είμαι τόσο καλός με αυτά τα κοριτσίστικα θέματα και αν ανησυχώ μήπως και μου δίνουν πλέον τέτοιους ρόλους». Ο Williams όμως ήταν έτοιμος να παρέμβει.

«Ο Robin μπήκε στην κουβέντα και τράβηξε την προσοχή και με προστάτευσε από όλο αυτό, γιατί ήταν ένας άγιος. Ήταν ο σπουδαιότερος άνθρωπος, με μία πανέμορφη, ευαίσθητη ψυχή. Τόσο ευγενικός και γενναιόδωρος μαζί μου. Έβλεπε μπροστά για τον gay γάμο»

Ο Lane τελικά, έκανε coming out το 1999, μέσα από συνέντευξη στο Advocate. Τον προηγούμενο μήνα μίλησε στο The View για τον σύζυγό του Devlin Elliot,, με τον οποίο είναι ζευγάρι τα τελευταία 25 χρόνια. «Είμαστε μαζί και είναι ο άνθρωπος χωρίς τον οποίο δεν θα μπορούσα να ζήσω». Παντρεύτηκαν το 2018. Ο Robin Williams το είχε προβλέψει εξάλλου.