UPDATE #NOW

Η Victoria Alonso απολύθηκε από τη Disney επειδή «αθέτησε το συμβόλαιό της», αλλά η αλήθεια βρίσκεται στην ομοφοβία


Κλέλια Φατούρου

3 Απριλίου 2023

Η Victoria Alonso απολύθηκε από τη Disney επειδή «αθέτησε το συμβόλαιό της», αλλά η αλήθεια βρίσκεται στην ομοφοβία
instagram/marvelitasfans
Η Disney αποδεικνύει ότι η ομοφοβία της δεν έχει εξαλειφθεί

Η Victoria Alonso ήταν εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Marvel Entertainment και μέρος της «Αγίας Τριάδας» της Marvel, μαζί με τους Προέδρους Kevin Feige και Louis D'Esposito.

Πριν λίγες εβδομάδες, της ανακοινώθηκε η απόλυσή της, με την εξήγηση ότι αθέτησε έναν από τους όρους του συμβολαίου της, όταν ανέλαβε να γίνει η μία εκ των οκτώ παραγωγών της ταινίας "Argentina, 1985", του ιστορικού δράματος που πήρε και υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Η Alonso όμως έκανε μία ανακοίνωση, μέσω της δικηγόρου της, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν σίγουρα αυτός ο λόγος της απόλυσής της. «Η Victoria, μία gay Latina, που είχε το θάρρος να ασκήσει κριτική στην Disney, αναγκάστηκε να σιωπήσει. Και όταν αρνήθηκε να κάνει κάτι που θεώρησε αξιόμεμπτο, απολύθηκε». Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Alonso εναντιώθηκε στην πολιτική της Disney να θολώσει LGBTQ+ εικόνες στην ταινία Ant-Man and the Wasp: Quantumania, έτσι ώστε να μπορέσει να προβληθεί στο Κουβέιτ.

Έπρεπε να σβηστούν οι εικόνες από σημαίες με ουράνιο τόξο, καθώς και η λέξη Pride. H Alonso αντιτέθηκε, ενώ η πλευρά της υποστηρίζει ότι η Disney έδωσε την ευχή της προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ταινία "Argentina, 1945". Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε ίσως η Disney δεν έχει εξελιχθεί όσο νομίζαμε.

Και ίσως, κακώς πιστεύαμε, ότι η Disney έχει διανύσει αρκετό δρόμο από τότε που δεν επέτρεπε την ορατότητα της LGBTQ+ κοινότητας. Αν και το 2021 διεγράφη ένα gay φιλί από τους Eternals, είδαμε ωστόσο την τέλεση ενός gay γάμου. Πέρυσι, μία συλλογικότητα της Pixar είχε στείλει ανοιχτή επιστολή, λέγοντας ότι οι υπάλληλοι της Disney ήταν αναγκασμένοι να κόβουν κάθε στιγμή gay τρυφερότητας από τις ταινίες. Μιλάμε ακόμα για την αναγκαιότητα του Pride month, όταν λογοκρίνεται οτιδήποτε μη ετερόφυλο;

TAGS