UPDATE #NOW

Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα της προσωπικής υγιεινής


JTeam

6 Απριλίου 2023

Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα της προσωπικής υγιεινής
Μερικά πράγματα που καλό είναι να μη γίνονται

Λένε πως η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά. Εμείς, θα πούμε πως η μισή αρχοντιά, αν όχι παραπάνω, είναι η προσωπική υγιεινή.

Τι ακριβώς είναι η προσωπική υγιεινή; Πρόκειται για τον τρόπο με τον οποίο παραμένουμε καθαροί και περιποιημένοι. Και παρακάτω, θα δούμε τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα – τα πράγματα που πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία, αν θέλεις.

Δεν πλένουμε τα δόντια

Όχι ότι χρειαζόσουν εμάς για να το μάθεις, αλλά το να μην φροντίζεις τα δόντια σου, φαίνεται. Και μυρίζει. Και σε κάνει να πληρώνεις εκατοντάδες ευρώ στον οδοντίατρο, ενώ θα μπορούσες απλώς να πάρεις οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, οδοντικό νήμα και, κυρίως, να τα χρησιμοποιείς τακτικά.

Δεν βάζουμε αποσμητικό

Ναι, προφανώς και όλοι έχουμε την ξεχωριστή μας μυρωδιά και σε αρκετούς αρέσει να ξεχωρίζει αυτή, αντί για κάποιο άρωμα. Αυτό δεν είναι λόγος να μη φοράμε αποσμητικό, βέβαια. Ειδικά όταν γνωρίζουμε ότι θα συναντήσουμε άλλους ανθρώπους. Υπάρχουν κι αποσμητικά που δεν έχουν άρωμα – μη μιλήσουμε για τις vegan και τις cruelty-free επιλογές.

Δεν προσέχουμε στην τουαλέτα

Είναι άβολο, αλλά σημαντικό. Βγαίνοντας από την τουαλέτα, καλό είναι να μην υπάρχουν οπτικές αποδείξεις του τι κάναμε – ας το κρατήσουμε μυστικό.

Δεν κάνουμε μπάνιο συχνά

Προφανώς και δε θα λουζόμαστε καθημερινά, καθώς αυτό βλάπτει την τρίχα. Ωστόσο, το ντουζ είναι απαραίτητο τόσο για λόγους καθαριότητας, όσο και για να μυρίζουμε όμορφα.

Δεν πλένουμε τα χέρια

Όταν ξέσπασε η πανδημία, από το συχνό πλύσιμο χεριών αποκτήσαμε ξηροδερμία. Τώρα, κάποιοι ίσως το έχουμε αφήσει. Είναι απαραίτητο να τα πλένουμε για περίπου 20 δευτερόλεπτα, με σαπούνι, ειδικά όταν ερχόμαστε σε επαφή με μικρόβια, όταν αγγίζουμε βρώμικες επιφάνειες, αφού χρησιμοποιήσουμε την τουαλέτα – γενικά, πάντα.

Δεν καθαρίζουμε τα νύχια μας

Δεν υπάρχει πιο αντιαισθητικό και ανθυγιεινό πράγμα. Συνοπτικά και απλά.

Δεν αλλάζουμε κάλτσες

Μοιάζει προφανές, όμως δεν είναι. Όταν επιστρέφουμε σπίτι και βγάζουμε τα παπούτσια, οι κάλτσες μπαίνουν απευθείας στον κάδο των απλύτων. Αν τις ξαναφοράμε, είμαστε κάπως βρώμικοι - και το λέμε με επιείκεια.