UPDATE #NOW

Γιατί γράφουν έτσι οι γονείς μας; Τα μηνύματά τους γίνονται viral και τους αξίζει


JTeam

10 Απριλίου 2023

Γιατί γράφουν έτσι οι γονείς μας; Τα μηνύματά τους γίνονται viral και τους αξίζει
«Καλημέρα λουλουδάκι μου» και περίπου τρεις χιλιάδες ιμότζι καρδιές, λουλούδια και, για κάποιον λόγο, ένα σκυλάκι - Σίγουρα έχεις λάβει τέτοιο μήνυμα από τη μαμά σου

Όλοι έχουμε ανοίξει μηνύματα το δευτερόλεπτο που ήρθε η ειδοποίηση, κατά λάθος, χωρίς καν να δούμε το όνομα του αποστολέα. Κοιτώντας το περιεχόμενο, ωστόσο, καταλαβαίνουμε αμέσως και από πού μας ήρθε, και γιατί.

Για παράδειγμα, το παρακάτω:

Jenny.Gr

Είναι ξεκάθαρα από φίλο σου, με τον οποίο ήσουν το περασμένο βράδυ και πρέπει να του θυμίσεις ότι, τελικά, ήταν μεθυσμένος. Μαζί μεθύσατε.

Ή αυτό:

Jenny.Gr

Είναι από τη φίλη που χώρισε, έχεις καταλάβει ότι ξαναμίλησε με τον πρώην και ετοιμάζεις το μήνυμα-εξάψαλμο, το οποίο τελικά θα διαγράψεις.

Έστω τώρα ότι λαμβάνεις το εξής: «Καλημέρα λουλουδάκι μου» και περίπου τρεις χιλιάδες ιμότζι καρδιές, λουλούδια και, για κάποιον λόγο, ένα σκυλάκι. Προφανώς είναι από τη μάνα σου.

Κανείς δεν ξέρει γιατί οι γονείς μας στέλνουν μηνύματα με τον ίδιο τρόπο. Από συμβουλές που δε ζήτησες ποτέ, την ωμή αλήθεια ή αχρείαστο storytelling για κάτι που συνέβη στο σούπερ μάρκετ – όλα τους ασύντακτα, ενώ κοι οι δύο είναι πραγματικά μορφωμένοι άνθρωποι – πάντα καταφέρνουν να σε εκπλήξουν, θετικά ή αρνητικά.

Το να βλέπεις τη μαμά ή τον μπαμπά σου στα DMs σου, ίσως και να μην είναι το πιο ευχάριστο πράγμα στον κόσμο. Το περιεχόμενο προσφέρει εξαιρετικό υλικό για TikToks, ωστόσο. Και όχι απλώς είναι τάση, αλλά έφτασε ψηλά χωρίς καν να έχει συγκεκριμένο hashtag.

Jenny.Gr
Jenny.Gr

Jenny.Gr

Στα ελληνικά social media, βέβαια, υπάρχει ολόκληρη σελίδα αφιερωμένη σε τέτοιο content. Το manastigmh, δηλαδή το antrassstigmh, but make it γονείς, είναι εδώ για εμάς και ποτέ δεν απογοητεύει.

Την επόμενη φορά που θα λάβεις «Οκ» από τον πατέρα σου, σε μήνυμα που θα λέει πόσο τον αγαπάς, μην παραξενευτείς. Κάνε απλώς screenshot και ανέβασέ το στα stories σου.