UPDATE #NOW

Το Κάστρο Ζακύνθου αποκαθίσταται από το Υπουργείο Πολιτισμού


JTeam

19 Απριλίου 2023

Το Κάστρο Ζακύνθου αποκαθίσταται από το Υπουργείο Πολιτισμού
Σε σημαντικές επεμβάσεις, στο εσωτερικό του Κάστρου Ζακύνθου, προκειμένου να διασωθούν και αναδειχθούν τα κτήρια και ερείπια της περιόδου της Ενετοκρατίας και της Αγγλοκρατίας, προχωρά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Σε σημαντικές επεμβάσεις, στο εσωτερικό του Κάστρου Ζακύνθου, προκειμένου να διασωθούν και αναδειχθούν τα κτήρια και ερείπια της περιόδου της Ενετοκρατίας και της Αγγλοκρατίας, προχωρά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου, οι μελέτες στερέωσης και ανάδειξης των κτηρίων του Κάστρου, έτυχαν της θετικής γνωμοδότησης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Η μελέτη αφορά σε μνημεία, τα οποία βρίσκονται, σε διαδρομή, πλησίον των τειχών προς την πλευρά της πόλης. Συγκεκριμένα, αφορά στα κτήρια: Μικρή Πυριτιδαποθήκη, Μεγάλη Πυριτιδαποθήκη και φυλακές της ενετικής περιόδου, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Προδρόμου, ο οποίος βρίσκεται σε ερειπιώδη κατάσταση, στο συγκρότημα διοικητηρίου-στρατώνων της περιόδου της Αγγλοκρατίας. Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr.