UPDATE #NOW

Δεν ξεκουράζεσαι ποτέ; Μάλλον φταίει αυτή η καθημερινή συνήθεια


JTeam

29 Απριλίου 2023

Δεν ξεκουράζεσαι ποτέ; Μάλλον φταίει αυτή η καθημερινή συνήθεια
Τι φταίει και ξυπνάς νυσταγμένη;

Είναι Σάββατο, έχεις τριήμερο, κοιμάσαι ως αργά - κι όμως, αισθάνεσαι μία τεράστια κόπωση. Δεν έχεις ιδέα τι μπορεί να φταίει αφού, θεωρητικά, και ύπνο χόρτασες, και χουζούρεψες στο κρεβάτι. Τις καθημερινές να το καταλάβεις - τώρα γιατί;

Ο ένοχος είναι μία καθημερινή σου συνήθεια - κι όχι, δεν αναφερόμαστε στον καπουτσίνο με γάλα αμυγδάλου που σε κάνει να νιώθεις μέλος της βασιλικής οικογένειας. Ούτε φταίει που ήπιες καφέ στις 7 το απόγευμα, άρα άργησε να σε πάρει ο ύπνος.

Σύμφωνα με την δρ Mary Valvano, το πρόβλημα προκαλεί η ώρα που τρως το μεγαλύτερο γεύμα της ημέρας. Συγκεκριμένα, αν αυτό είναι το βραδινό σου, επηρεάζονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και το σώμα σου δεν παίρνει την απαραίτητη ενέργεια την επόμενη μέρα. Αν τρως περισσότερο το πρωί, θα νιώθεις πολύ καλύτερα.

Επιπλέον, αν το βραδινό σου είναι μεγάλο, επηρεάζεται αρνητικά και ο ύπνος σου καθώς «πειράζει» τους φυσιολογικούς σου παλμούς όταν βρίσκεσαι σε κατάσταση ύπνου - επομένως, είναι ακόμη δυσκολότερο να ξεκουραστείς.

Τώρα, λοιπόν, ξέρεις. Προτίμησε ένα σνακ στις 11 το βράδυ, βλέποντας Netflix, και φάει το κανονικό σου φαγητό γύρω στις 6.