UPDATE #NOW

4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ σε δωμάτιο ξενοδοχείου


JTeam

2 Μαΐου 2023

4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ σε δωμάτιο ξενοδοχείου
Τι να προσέξεις, και για να περάσεις ωραία στις διακοπές σου και για να σεβαστείς τους εργαζομένους

Μερικές φορές, όταν μένουμε σε ένα ξενοδοχείο, ξεχνάμε ότι εκεί εργάζονται άνθρωποι. Άνθρωποι που θα συμμαζέψουν το δωμάτιό μας, που θα δουν τα πράγματά μας, που είναι εκεί απλώς για να κάνουν μία δουλειά όπως όλες οι άλλες και να φύγουν. Επίσης, ξεχνάμε ότι πηγαίνουμε εκεί προσωρινά και στόχος μας είναι να περάσουμε καλά, χωρίς δράματα.

Παρακάτω, θα δούμε τι είναι καλό να αποφεύγουμε, όχι μόνο για να μην κάνουμε την εργασία τους πιο δύσκολη απ’ όσο ήδη είναι, αλλά και για να γλιτώσουμε εμείς οι ίδιοι δυσάρεστες καταστάσεις.

Δεν κλέβουμε πετσέτες

Πέρα από την πανδημία και τις διάφορες ασθένειες που κυκλοφορούν εκεί έξω, πέρα από το ότι η κλοπή διώκεται ποινικά, ας μη γίνουμε οι πελάτες που θα πάρουν σπίτι μπουρνούζια, πετσέτες και παντόφλες – είναι ζήτημα καλής συμπεριφοράς. Μπορεί να μας καταλάβουν και να χρεωθούμε αργότερα.

Δεν παίρνουμε μαζί το κατοικίδιό μας, στα κρυφά

Τα κατοικίδιά μας είναι οικογένεια, όχι απλώς «τετράποδοι φίλοι» - αυτός ο όρος είναι αρκετά κριντζ από μόνος του. Σε περίπτωση που απαγορεύεται η διαμονή τους στο ξενοδοχείο, ας το σεβαστούμε και ας πάμε χωρίς εκείνα, ή ας επιλέξουμε κάποιο άλλο κατάλυμα. Κι αυτό γιατί πρώτον, θα μας καταλάβουν, και δεύτερον, οι εργαζόμενοι καθαριότητας θα έχουν ακόμη δυσκολότερη δουλειά, για την οποία δε συμφώνησαν.

Δεν αφήνουμε ακριβά κοσμήματα και μεγάλα χρηματικά ποσά στη βαλίτσα ή το κομοδίνο

Γενικά, είναι προτιμότερο να αφήνουμε τα ακριβά πράγματα στο σπίτι, όταν πηγαίνουμε διακοπές. Αν επιμένουμε να τα κουβαλήσουμε μαζί μας, είναι προτιμότερο να τα αποθηκεύσουμε στο χρηματοκιβώτιο του δωματίου, αν υπάρχει. Κι αυτό γιατί το ενδεχόμενο κλοπής είναι μεγάλο, ενώ είναι πιθανό να κατηγορηθούν εργαζόμενοι, ακόμη κι αν δεν έχουν καμία ευθύνη.

Δεν χρησιμοποιούμε το Wi-Fi του ξενοδοχείου για επαγγελματικά emails και τραπεζικές συναλλαγές

Κανείς δεν θέλει να πέσει θύμα hacking ενώ είναι διακοπές. Αν χρειαστεί να συνδεθούμε στο ίντερνετ, είναι προτιμότερο να κάνουμε hotspot από το κινητό μας, παρά να μπούμε από το Wi-Fi του ξενοδοχείου – οι πληροφορίες μας δεν θα είναι ασφαλείς, σε καμία περίπτωση. Είναι πανεύκολο να αποκτήσει κανείς πρόσβαση σε κωδικούς και τραπεζικές κάρτες, οπότε δεν χρειάζεται να ρισκάρουμε.