UPDATE #NOW

Ακτιβιστές πέταξαν «βόμβες» μπογιάς στο Ίδρυμα Louis Vuitton


JTeam

2 Μαΐου 2023

Ακτιβιστές πέταξαν «βόμβες» μπογιάς στο Ίδρυμα Louis Vuitton
WWD
Μέλη της οικο-ακτιβιστικής οργάνωσης Extinction Rebellion πέταξαν μπογιά στο μουσείο, πριν αποδοκιμάσουν τον πρόεδρο της LVMH, Bernard Arnault και την γαλλική κυβέρνηση

Το Ίδρυμα Louis Vuitton στο Παρίσι έγινε στόχος οικολόγος ακτιβιστών τη Δευτέρα, σύμφωνα με το AFP.

Ένα video, το οποίο κυκλοφορεί στο Twitter, δείχνει μια ομάδα ατόμων να χρησιμοποιούν πυροσβεστήρες και να πετάνε βόμβες μπογιάς στην πρόσοψη του μουσείου, που είχε κλείσει για την αργία της πρωτομαγιάς.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, όλο αυτό ξεκίνησε γύρω στις 9:30 και διήρκησε περίπου 10 λεπτά. Μέχρι αργά το απόγευμα, εργάτες προσπαθούσαν να σβήσουν τις μπογιές από το πεζοδρόμιο και την πρόσοψη.

Το παρακλάδι της οργάνωσης στο Παρίσι πόσταρε αργότερα μια σειρά από video και εικόνες στο Instagram, επιβεβαιώνοντας την πράξη τους «σε αυτή τη συμβολική ημέρα μισθολογικών και συνδικαλιστικών διεκδικήσεων» στο ίδρυμα, το οποίο περιγράφεται ως «ένα πολιτιστικό και φιλανθρωπικό και πάνω από όλα δημοσιονομικό εργαλείο» του LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton ομίλου.

Τα μέλη της οργάνωσης επίσης διάβασαν δυνατά μια δήλωση αποδοκιμάζοντας τον πρόεδρο της LVMH, Bernard Arnault και την γαλλική κυβέρνηση, μπροστά από ένα πανό που έγραφε «Merci patron», δηλαδή «Ευχαριστώ αφεντικό». Συνθήματα όπως «φορολογήστε τους πλούσιους» υπήρχαν στους τοίχους και στο πεζοδρόμιο του μουσείου.

Πηγή: WWD