UPDATE #NOW

Ποια ζάχαρη; Τώρα, βάζουμε αλάτι στον καφέ και υπάρχει λόγος


JTeam

3 Μαΐου 2023

Ποια ζάχαρη; Τώρα, βάζουμε αλάτι στον καφέ και υπάρχει λόγος
Τι άλλο θα κάνουμε για να φτιάξουμε τον τέλειο freddo espresso;

Πρώτα, στο TikTok πίνουν καφέ με παρμεζάνα. Τώρα, μας λένε ότι η νέα τάση είναι ο καφές με αλάτι. Κανένα έλεος,

Όλα ξεκίνησαν από ένα thread στο Twitter. Αν δεν υπήρχε αυτό, η ζωή μας θα κυλούσε ομαλά, χωρίς την πληροφορία που, μάλλον, πρόκειται να την ταράξει σύντομα. Κάποιος ζήτησε να μοιραστούν μαζί του την πιο αλλόκοτη άποψη που έχουν για μία τροφή - και ο καφές, από το πουθενά, έγινε θέμα συζήτησης. Κι όχι απλώς έγινε θέμα συζήτησης, αλλά του έγραψαν πως πρέπει να πίνουμε το ένα πράγμα που μας κάνει χαρούμενους το πρωί, τον πρωινό χυμό ζωής, αν θέλεις, με μία πρίζα αλάτι.

Ο σεφ Alton Brown βάζει λίγο αλάτι στον καφέ του, πριν τον αλέσει. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνεται η πικρή του γεύση - ή έτσι λέει. H coffee expert Kate Johnston, πάλι, λέει ότι ο καφές έχει πράγματι καλύτερη γεύση, αν του προσθέσεις το αλατάκι του.

«Αν είναι όντως πικρό αυτό που πίνεις, το αλάτι είναι καλύτερη επιλογή από τη ζάχαρη ή κάποια άλλη γλυκαντική ουσία», δήλωσε στη HuffPost. «Τον κάνει πιο απαλό, εξουδετερώνει την πολύ έντονη γεύση».

Αντί να καλύπτει τις φυσικές γεύσεις του καφέ, όπως κάνουν το γάλα και η ζάχαρη, το αλάτι τις αναδεικνύει. Παράλληλα, είναι πιο υγιεινή επιλογή. Στον espresso, μάλιστα, όταν μπαίνει και πάγος, παίρνουμε ένα «ισορροπημένο όνειρο».

Το δοκίμαζες;