UPDATE #NOW

5 πανεύκολα ποτά να φτιάξεις στο σπίτι -επειδή το να βγαίνεις καθημερινές, είναι πασέ


JTeam

3 Μαΐου 2023

5 πανεύκολα ποτά να φτιάξεις στο σπίτι -επειδή το να βγαίνεις καθημερινές, είναι πασέ
Δεν θα πληρώσεις μία περιουσία και θα βγάλεις τον bartender που κρύβεις μέσα σου

Ας είμαστε ειλικρινείς για ένα λεπτό κι ας παραδεχτούμε πως μας αρέσει να βγαίνουμε έξω για ποτά – είτε είναι τσίπουρο στο Παγκράτι, είτε τζιν τόνικ στην Κυψέλη, αν δώσουν το σήμα, θα είμαστε εκεί. Οι μπάρες της Αθήνας είναι πολλές και μας περιμένουν, αισθανόμαστε σχεδόν χρέος μας να τις επισκεφθούμε. Όσο κι αν διασκεδάζουμε, ωστόσο, υπάρχει κάτι ακόμη για το οποίο θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς: Το αλκοόλ κοστίζει.

Επειδή είναι 2023 και είναι προτιμότερο να ξοδεύουμε τα χρήματά μας για να πηγαίνουμε διήμερα στο Παρίσι και μονοήμερες στη Βιέννη – ή μέχρι το Ναύπλιο, όπου βολεύεται ο καθένας – το «μένω μέσα» είναι το νέο «βγαίνω καθημερινή», ακριβώς όπως η Πέμπτη είναι το νέο Σάββατο. Και παρακάτω, έχουμε όλα τα ποτά που μπορείς να φτιάξεις σπίτι, ακόμη και τις μέρες που το budget είναι οριακά ανύπαρκτο.

  • Mimosa: Αν έχεις δοκιμάσει, σου αρέσει. Αν δεν έχεις δοκιμάσει, ήρθε η ώρα να φτιάξεις. Θα χρειαστείς μόνο αφρώδες κρασί και χυμό πορτοκάλι.
  • Τζιν τόνικ: Απλό, λιτό, κλασικό, δεν χάνει ποτέ – βάλε και λίγο λάιμ, και θα νιώσεις πως βρίσκεσαι σε ένα μπαρ που πηγαίνεις για πρώτη φορά.
  • Μαργαρίτα: Όσο απίστευτο κι αν μοιάζει, δεν χρειάζεται να πας σε μεξικάνικο μπαρ για να πιεις το αγαπημένο σου κοκτέιλ. Και θα γλιτώσεις χρήματα, και θα χαλαρώσεις στον καναπέ σου.
  • Moscow Mule: Βότκα, λάιμ, gingerbeer, ένα καλό σέικερ και έχεις το spicy και ταυτόχρονα γλυκό κοκτέιλ που, αν έπινες έξω, θα ξόδευες μία περιουσία.
  • Aperol Spritz: Κάποιοι θα το έλεγαν πασέ, εμείς θα το πούμε διαχρονική επιλογή που, ακριβώς όπως το τζιν τόνικ, δεν χάνει ποτέ. Τρεις μεζούρες αφρώδες κρασί, 2 μεζούρες Aperol, 1 μεζούρα σόδα και έτοιμο.
  • Cuba Libre: Βασικό; Καθόλου. Πανεύκολο με fancy όνομα; Εννοείται. Και θα το φτιάξεις και θα το χαρείς.

TAGS