UPDATE #NOW

Sanna Marin: Η πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας ανακοίνωσε το διαζύγιό της


JTeam

11 Μαΐου 2023

Sanna Marin: Η πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας ανακοίνωσε το διαζύγιό της
@sannamarin
Το διάσημο ζευγάρι, Sanna Marin και Markus Räikkönen ήταν μαζί επί 19 χρόνια

«Είμαστε ευγνώμονες για τα 19 χρόνια που ζήσαμε μαζί και για την πολυαγαπημένη κόρη μας. Θα παραμείνουμε οι καλύτεροι φίλοι», ανέφερε η πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας ανακοινώνοντας το διαζύγιο της, έπειτα από 2 χρόνια γάμου. Το ζευγάρι ήταν μαζί συνολικά για 19 χρόνια, ωστόσο αποφάσισαν να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους, χωρίς να μπαίνουν σε λεπτομέρειες για τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Την ίδια ανάρτηση δημοσίευσε και ο Markus Räikkönen.

Jenny.Gr
@sannamarin

H 37χρονη Marin ήταν η νεότερη πρωθυπουργός του κόσμου όταν ανέλαβε τη θέση, το 2019. Θεωρείται από τους οπαδούς της στο εξωτερικό ως πρότυπο των προοδευτικών νέων ηγετών της νέας χιλιετίας. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Marin ηττήθηκε στις βουλευτικές εκλογές τον περασμένο μήνα, καθώς βρέθηκε στην τρίτη θέση, πίσω από το κεντροδεξιό Κόμμα Εθνικού Συνασπισμού και το εθνικιστικό Κόμμα των Φινλανδών.

Η πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας παντρεύτηκε με τον Räikkönen το 2020 σε μια κλειστή τελετή, ενώ το ζευγάρι έχει αποκτήσει και μια κόρη, η οποία είναι σήμερα 5 ετών. Σε συνέντευξή της το 2015 η Marin είχε δηλώσει πως ως παιδί αισθανόταν «αόρατη», επειδή της ήταν δύσκολο να μιλήσει ανοιχτά για την οικογένειά της.

Jenny.Gr
@sannamarin

Η Sanna Marin μεγάλωσε με δύο μαμάδες, δηλαδή με την βιολογική μητέρα της και τη σύντροφό της. Όπως είχε παραδεχθεί η οικογένειά της «δεν αναγνωριζόταν ως κανονική οικογένεια και ίση με τις άλλες» και αυτό ήταν κάτι το οποίο προσπάθησε να αλλάξει μέσα από την σύντομη θητεία της ως πρωθυπουργός.