UPDATE #NOW

H Gen Z δεν θέλει άλλα τοξικά social media


JTeam

14 Μαΐου 2023

H Gen Z δεν θέλει άλλα τοξικά social media
Pexels
Η Gen Z κουράστηκε με τα παραδοσιακά social media και αναζητά νέες πλατφόρμες για να επικοινωνήσει

Το Twitter είναι νεκρό, το Instagram έχει κουράσει και το TikTok είναι τοξικό. Αυτό πιστεύει η γενιά των Gen Z και θέλει να βρει εναλλακτικές πλατφόρμες για να χτίσει μη τοξικές κοινότητες. Σύμφωνα με το i-D, επιθυμούν να γίνουν μέλη σε πιο ασφαλείς πλατφόρμες χωρίς διαφημίσεις και συγκρίσεις.

Στόχος των νέων είναι να γίνουν χρήστες μη μη τοξικών εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης καθώς δηλώνουν απογοητευμένοι από τον τρόπο που τα social λειτουργούν μέχρι σήμερα. Και τώρα ίσως αναρωτηθείς ποιες είναι αυτές οι μη τοξικές πλατφόρμες. Μερικά από τα νέα apps είναι το Geneva , το Diem , το Melon , το Pineapple , το Partiful, το OneRoof , το Lex και έρχονται και άλλα.

@whatscrackinkenie #stitch with @whatscrackinkenie #greenscreen @geneva vs #discord let me jnow if thats a good enough explanation for yall 😂😂 #PostitAffirmations #WeStickTogether ♬ original sound - mckenzie

Οι παραπάνω πλατφόρμες έχουν την δυνατότητα να συνδέουν πραγματικά ομοϊδεάτες που ενδεχομένως να μη μπορούσαν να συναντηθούν διαφορετικά, να δημιουργούν ποιοτικό περιεχόμενο και ένα μέρος
για συζητήσεις για τα πιο εξειδικευμένα ενδιαφέροντά μας. Πολλές από αυτές τις εφαρμογές θέλουν να διευκολύνουν την καθημερινότητα των Gen Z αλλά και να αυξήσουν τα hobbies τους.

@partiful and what about it 🙄 #evite #partydecor #howtohostaparty #howtohostadinnerparty #pinterestpartydecor #partythemes #dinnerpartydecor #pinterestparty #eviteinvitations #evitetutorial #howtoparty #springparty #2023party #themedparty #fairyparty #fairypartytheme #fairyteaparty #dinnerpartyfun ♬ you got me there - 𝐼 𝐹 𝒜 🤍

Αυτή η ανάγκη για μια νέα εποχή στα social δείχνει το πόσο άσχημα έχουν γίνει τα mainstream μέσα κοινωνικής δικτύωσης την τελευταία δεκαετία. Ο «αγνός» ορισμός των social είναι ο εξής: τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνιστούν μια συλλογή διαδικτυακών εργαλείων που επιτρέπουν στις κοινότητες να ανταλλάσσουν πληροφορίες, να επικοινωνούν και να διατηρούν κοινωνικές σχέσεις.

Πλέον όμως αυτή η αλληλεπίδραση έχει χάσει την έννοια της χαράς και της ευχαρίστησης που μπορεί ο νέος να βρει. Ο αρνητισμός επικρατεί και η Gen Z θέλει να νιώθει ότι είναι μέλος μιας κοινότητας με αληθινές αξίες ή ακόμη καλύτερα θέλει να νιώθει μέρος ενός μικρού club με άτομα που μοιράζεται τα ίδια ενδιαφέροντα. Ο δρόμος είναι μεγάλος ακόμη και μένει να δούμε αν η Gen Z γυρίσει την πλάτη οριστικά στα παραδοσιακά social.