UPDATE #NOW

Στη Σοφία Κόκκαλη και την Αμαλία Καβάλη το Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη


JTeam

25 Μαΐου 2023

Στη Σοφία Κόκκαλη και την Αμαλία Καβάλη το Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη
Οι ηθοποιοί Σοφία Κόκκαλη και Αμαλία Καβάλη είναι οι νέες κάτοχοι του «Θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη» για την θεατρική περίοδο 2020-2021 και 2021-2022 αντίστοιχα.

Το «Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη», για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία, απονεμήθηκε χθες σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του ομώνυμου Ιδρύματος. Καθώς τα προηγούμενα δύο χρόνια, εξαιτίας της πανδημίας του covid-19, δεν είχε γίνει απονομή, φέτος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη και η Επιτροπή του βραβείου αποφάσισαν να το απονείμουν σε δύο ηθοποιούς, στη Σοφία Κόκκαλη για τη θεατρική περίοδο 2020-2021 και στην Αμαλία Καβάλη για την θεατρική περίοδο 2021-2022.

Η Σοφία Κόκκαλη βραβεύθηκε για την ερμηνεία της στο έργο «Το Σχολείο των γυναικών» του Μολιέρου, σε μετάφραση Χρύσας Προκοπάκη και διασκευή/σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου (Πειραιώς 260/Φεστιβάλ Αθηνών), ενώ η Αμαλία Καβάλη για την ερμηνεία της στα έργα «Ο Γιατρός της Τιμής του» του Πέδρο Καλντερόν ντε λα Μπάρκα, σε μετάφραση-σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (Θέατρο Πόρτα) και «Πόσο κοστίζει να ζεις;» της Μαρτίνα Μάγιοκ, σε μετάφραση-σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου επίσης (Θέατρο Πόρτα).

Η Επιτροπή του Θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη αποτελείται από τους Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Μιχαήλ Μαρμαρινό, Αμαλία Μουτούση και Ρένη Πιττακή.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr