UPDATE #NOW

Core 4 Method: To TikTok σου δίνει τον τέλειο τρόπο να οργανώσεις τα καλοκαιρινά στην ντουλάπα


JTeam

26 Μαΐου 2023

Core 4 Method: To TikTok σου δίνει τον τέλειο τρόπο να οργανώσεις τα καλοκαιρινά στην ντουλάπα
Μην πελαγώσεις - το TikTok είναι εδώ για σένα, για μία ακόμη φορά

Αν ψάχνεις όρεξη να οργανώσεις την ντουλάπα (και την ψυχή σου, γιατί το ένα συνεπάγεται το άλλο), το #CleanTok είναι αυτό που χρειάζεσαι. Και τώρα που ο καιρός επιτέλους ζέστανε κι εσύ θέλεις να κατεβάσεις τα καλοκαιρινά μαζεύοντας, ταυτόχρονα, τα χειμωνιάτικα, δεν χρειάζεται να πελαγώσεις. Η CORE 4 Method το κάνει να φαίνεται εύκολο, έχει γίνει viral και θα σε σώσει.

Ουσιαστικά, μέσα από τέσσερα απλά βήματα, όλα μπαίνουν σε τάξη. Το βίντεο της δημιουργού του trend, Kayleen Kelly, η οποία είναι επαγγελματίας organizer, έχει πάνω από 3 εκατομμύρια likes και όσοι έχουν ακολουθήσει το παράδειγμά της, φαίνεται να τη λάτρεψαν.

@kayleenkellyorganize #duet with @alexandriabarney You have no idea how amazing and meaningful this was to see today. Thank you for sharing the method with so many and for your kind words. Go get ‘em! ❤️ #organizingtiktok #cleantok #core4method #kayleenkellycore4method #3secondruledeclutter #3secondrulekayleenkelly #howtodeclutter #adhdtok #adhdtips #adhdseclutter #neurodivergenttiktok #ReasonForBooking ♬ Storytelling - Adriel

Παρακάτω, θα δεις τι ακριβώς πρέπει να κάνεις.

Βήμα 1: Ξεκαθάρισμα

Κλισέ, basic, βαρετό αλλά απαραίτητο. Βγάζεις τα πάντα από την ντουλάπα ή το συρτάρι και βάζεις στην άκρη όλα τα αντικείμενα που δεν έχουν θέση εκεί. Για παράδειγμα, τα μαγιό σου δεν έχουν θέση στο συρτάρι με τις κάλτσες. Τα αφήνεις στο πλάι και συνεχίζεις στο επόμενο βήμα.

Βήμα 2: Κατηγοριοποίηση

Περίεργη λέξη, όχι περίεργη διαδικασία. Συγκεντρώνεις ξεχωριστά τα πράγματα που ανήκουν στην ίδια κατηγορία – μαγιό με μαγιό, φορέματα με φορέματα, παντελόνια με παντελόνια, κατάλαβες – και βλέπεις ότι, τελικά, είχες τι να φορέσεις τόσον καιρό.

Βήμα 3: Περικοπές

Όπως το Twitter έκανε περικοπές χιλιάδων εργαζομένων, έτσι και εσύ – όσο κι αν μισείς τον καπιταλισμό. Θα χρησιμοποιήσεις τον κανόνα των τριών δευτερολέπτων: Παίρνεις κάθε ρούχο και αξεσουάρ στα χέρια σου, και έχεις τρία δευτερόλεπτα για να αποφασίσεις αν θα το κρατήσεις ή όχι. Αν διστάσεις, το δίλημμα αυτόματα παύει να υφίσταται και δωρίζεις το item.

Βήμα 4: Το δίπλωμα το σωστό

Έχεις αδειάσει την ντουλάπα από κάθε τι περιττό, αποφάσισες τι θα κρατήσεις, οπότε έφτασε η στιγμή να βάλεις τα πράγματα στη θέση τους. Αφού κρεμάσεις ό,τι κρεμιέται, διπλώνεις τα υπόλοιπα σε τετράγωνα και τα βάζεις στα ράφια ανάλογα με το τι χρησιμοποιείς συχνότερα. Για παράδειγμα, μη βάλεις πάνω-πάνω τα crop tops που φοράς καθημερινά. Προτίμησε να κρατήσεις για εκεί τα items που δεν είναι τόσο αγαπημένα σου.