UPDATE #NOW

Το κόλπο για ατσαλάκωτα ρούχα, χωρίς να πιάσεις καν σίδερο


JTeam

29 Μαΐου 2023

Το κόλπο για ατσαλάκωτα ρούχα, χωρίς να πιάσεις καν σίδερο
pexels
Ή, όταν το έχεις αλλά βαριέσαι να το χρησιμοποιήσεις

Ίσως είναι μία από τις μεγαλύτερες αγγαρείες του κόσμου. Μετά το πλύσιμο, τα ρούχα καταλήγουν σε τεράστιες στοίβες για σίδερο που στο τέλος μένουν εκεί, ξεχασμένες στον χρόνο.

Αν βαριέσαι το σιδέρωμα ή αν δεν έχεις κοντά σου το σίδερο, υπάρχουν τρόποι να κρατήσεις τα ρούχα σου ατσαλάκωτα, σύμφωνα με τους ειδικούς, χωρίς κόπο αλλά με τρόπο.

No iron, no problem

Δεν χρειάζεται λοιπόν να τρομοκρατηθείς. Μία από τις πιο εγγυημένες μεθόδους που μπορεί να προσφέρει στα ρούχα σου το ίδιο αποτέλεσμα με το σίδερο, είναι οι υδρατμοί στο μπάνιο. Το μόνο που πρέπει να κάνεις, είναι να κλείσεις την πόρτα του μπάνιου και τα παράθυρα και να τοποθετήσεις σε ένα σημείο το ρούχο που δεν θα τσαλακώνεται περισσότερο, το ιδανικότερο είναι να το βάλεις σε μια κρεμάστρα και να το τοποθετήσεις πάνω από την κουρτίνα του ντους.

Τότε λοιπόν είναι η κατάλληλη στιγμή να βάλεις το ζεστό νερό να τρέχει και μέχρι το δωμάτιο να γεμίσει με υδρατμούς. Μετά από λίγα λεπτά, οι ζάρες θα αρχίσουν να εξαφανίζονται.

Επίσης, μπορείς εναλλακτικά να χρησιμοποιήσεις βραστήρα. Ενδείκνυται περισσότερο για τα ευαίσθητα ρούχα αλλά θέλει προσοχή. Βράσε λοιπόν νερό, βάλτα μέσα και άσε κι εδώ τους υδρατμούς να στρώσουν τα ρούχα σου. Αν δεν έχεις βραστήρα, μπορείς να κάνεις ακριβώς το ίδιο με το πιστολάκι για τα μαλλιά. Είναι ιδανική λύση για τα περισσότερα υφάσματα, εκτός από τα βαμβακερά και τα λινά.

Όταν λοιπόν θες να αποφύγεις το σίδερο, υπάρχουν παραπάνω από ένας τρόποι για να εξασφαλίσεις το ίδιο (ατσαλάκωτο) αποτέλεσμα στα ρούχα σου.