UPDATE #NOW

Ο Martin Scorsese μίλησε με τον Πάπα και αποφάσισε να κάνει (άλλη μία) ταινία για τον Χριστό


JTeam

30 Μαΐου 2023

Ο Martin Scorsese μίλησε με τον Πάπα και αποφάσισε να κάνει (άλλη μία) ταινία για τον Χριστό
Το ενδιαφέρον του σκηνοθέτη και σεναριογράφου για ταινίες θρησκευτικού περιεχομένου παραμένει αμείωτο

Μετά τις εξαιρετικές κριτικές που πήρε το Killers of the Flower Moon στις Κάννες, ο Martin Scorsese πήγε στην Ιταλία για να παρευρεθεί σε μία σειρά θρησκευτικών και κινηματογραφικών εκδηλώσεων. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να απέχει από συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Βατικανό.

«Ανταποκρίθηκα στην έκκληση του Πάπα προς τους καλλιτέχνες με τον μοναδικό τρόπο που ξέρω: Σχεδιάζοντας και γράφοντας ένα σενάριο για μία ταινία για τον Ιησού», δήλωσε εκεί. «Και θα ξεκινήσω να τη γυρίζω».

Εκπρόσωποί του δήλωσαν στον Guardian πως δεν είχαν περαιτέρω πληροφορίες για το project - μόνο όσα είχε ήδη πει ο ίδιος. Λέγεται, ωστόσο, ότι στο μυαλό του έχει να δημιουργήσει ένα sequel για Τα Πάθη του Χριστού, που κυκλοφόρησε το 2004.

Ο Martin Scorsese και η σύζυγός του βρέθηκαν στη Ρώμη για συνέδριο με τίτλο Η Παγκόσμια Αισθητική της Καθολικής Φαντασίας και συνάντησαν για λίγο τον Πάπα Φραγκίσκο.

Ο Antonio Spadaro, εκδότης της La Civility Cattolica, που οργάνσε το συνέδριο, ανέφερε στην ιστοσελία του ότι ο Scorsese αναφέρθηκε αρκετά στις ταινίες του, με προσωπικές αναφορές, ενώ εξήγησε πως τον ενέπνευσε και τον συγκίνησε το ενδιαφέρον του Πάπα «να δούμε οτν Χριστό». Μάλιστα, αναφέρεται πως ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος μίλησε ξανά για το Κατά Ματθαίος Ευαγγέλιο του Pasolini, αλλά και το δικό του Ο Τελευταίος Πειρασμός.