UPDATE #NOW

Sleepy girl mocktail: Τι γίνεται στο TikTok και όλοι πίνουν χυμό βύσσινο πριν τον ύπνο;


JTeam

31 Μαΐου 2023

Sleepy girl mocktail: Τι γίνεται στο TikTok και όλοι πίνουν χυμό βύσσινο πριν τον ύπνο;
Και νόστιμο, και σε βοηθά να κοιμηθείς. Τι άλλο θέλεις;

Αν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, διαβάζεις διαρκώς συμβουλές για να σε παίρνει ο ύπνος ευκολότερα και πιστεύεις ότι τα έχεις κάνει όλα αλλά δεν λειτουργεί τίποτα, το TikTok είναι εδώ για σένα. Οι χρήστες του app έχουν βρει την υγειά (και την ξεκούρασή) τους πίνοντας χυμό από βύσσινο.

Κάποιοι το αποκαλούν sleepy girl mocktail, άλλοι απλώς χυμό – σε κάθε περίπτωση, είναι υγιεινό, έχει τέλεια γεύση και μπορείς να το φτιάξεις πανεύκολα. Βάζεις χυμό βύσσινο, σκόνη μαγνησίου και λίγο ανθρακούχο νερό, και είναι έτοιμο. Δες παρακάτω το βίντεο και ακολούθα κατά γράμμα τις οδηγίες.

@sierra_cooley @gracie_norton you’re on to something here #sleepy #sleepygirl #sleepbetter #drinksoftiktok #mocktailrecipe ♬ original sound - Sierra | Social Manager 📸✨

Εκτός από χαλαρωτικό, είναι και εξαιρετικό για τις ημέρες της περιόδου που πονάς και δεν μπορείς ούτε να κουνηθείς. Κι ενώ τα social media παρουσιάζουν το sleepy girl mocktail λες και είναι θαυματουργό, ο λόγος πίσω από την αποτελεσματικότητά του είναι απλός. Τα βύσσινα είναι πλούσια σε μελατονίνη, μία ορμόνη που παράγεται στον εγκέφαλό μας και βοηθά στον ύπνο. Θα τη βρεις συχνά σε συμπληρώματα διατροφής για χαλάρωση, τα οποία έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλή τα τελευταία χρόνια.

Έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί σχετικά με τις επιπτώσεις του χυμού βύσσινου στην προαγωγή του ύπνου είναι περιορισμένες και συχνά έχουν γίνει σε μικρές ομάδες συμμετεχόντων. Μελέτη του 2012 σε 20 άτομα που έπιναν συμπυκνωμένο χυμό βύσσινου ή placebo πριν από τον ύπνο διαπίστωσε ότι όσοι έπιναν τον χυμό είχαν αυξημένα επίπεδα μελατονίνης στα ούρα τους, σε σύγκριση με την ομάδα του placebo. Άλλη μελέτη, του 2018 αυτήν τη φορά, η οποία έγινε σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, διαπίστωσε ότι η κατανάλωση χυμού βύσσινου το πρωί και το βράδυ για δύο εβδομάδες αύξησε τον χρόνο ύπνου κατά περίπου 84 λεπτά, σημειώνοντας ότι εκτός από την αύξηση του χρόνου και της αποτελεσματικότητας του ύπνου, μπορεί να είναι «εν μέρει υπεύθυνη για τη βελτίωση της αϋπνίας».

Εκτός από τα μέτρια οφέλη του ύπνου, ο χυμός από βύσσινο έχει συνδεθεί με τη βελτίωση της μυϊκής αποκατάστασης, τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, τη βελτίωση της υγείας του εγκεφάλου και τη μείωση του πόνου και του στρες.

Παρόλα αυτά, μπορεί να μην είναι για όλους. Ενδέχεται να είναι ιδιαίτερα όξινος, πράγμα που σημαίνει ότι όσοι πάσχουν από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση μπορεί να δυσκολευτούν να τον πιουν. Τα όξινα τρόφιμα μπορούν επίσης να επηρεάσουν το σμάλτο των δοντιών, οπότε όσοι σκοπεύουν να τον δοκιμάσουν ίσως χρειαστεί να τον αραιώσουν με νερό, ανέφερε το CNBC. Και η υπερβολική χρήση του χυμού βύσσινου μπορεί να προκαλέσει πόνους στο στομάχι και διάρροια λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε σορβιτόλη, σύμφωνα με το Livestrong, η οποία μπορεί να είναι ιδιαίτερα σκληρή για άτομα με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή νόσο του Crohn.