UPDATE #NOW

Κι όμως, και οι ελέφαντες κάνουν yoga


JTeam

8 Ιουνίου 2023

Κι όμως, και οι ελέφαντες κάνουν yoga
pexels
Ακόμη κι αν δεν το πιστεύεις, θα τους δεις να κάνουν κατακόρυφο

Μπορεί να χρειαστεί να δεις πολλές φορές το video για να πειστείς, αλλά ελέφαντας σε ζωολογικό κήπο του Houston του Texas, κατάφερε να κάνει κατακόρυφο. O δίχρονος Teddy κάνει μαθημερινά μαθήματα yoga για να έχει τις επιδόσεις που βλέπεις παρακάτω, μιμούμενος διάφορες στάσεις από τους φύλακές του.

Δεν είναι μόνο ο Teddy που το καταφέρνει αλλά πολλοί ακόμη από το είδος του, οι οποίοι επιδίδονται στη δική τους πρακτική γιόγκα. Όλα άρχισαν όταν οι φύλακες του ζωολογικού κήπου, αναγνωρίζοντας τον ενθουσιασμό των ελεφάντων, αποφάσισαν να ενσωματώσουν δομημένες συνεδρίες γιόγκα στην καθημερινή τους ρουτίνα.

Οι συνεδρίες αυτές περιελάμβαναν μια ποικιλία στάσεων, διατάσεων και ασκήσεων αναπνοής ειδικά προσαρμοσμένων στις φυσικές ικανότητες των ελεφάντων

Κάπως έτσι λοιπόν, ο ζωολογικός κήπος του Houston έχει γίνει η σκηνή για ένα καθημερινό θέαμα που έχει αφήσει τους επισκέπτες με δέος. Οι ελέφαντες, γνωστοί για τη μεγαλοπρεπή παρουσία και την ευγενική συμπεριφορά τους, κάνουν μαθήματα yoga και έχουν κατακτήσει ακόμη και την τέχνη του κατακόρυφου. Αυτό λοιπόν που ξεκίνησε ως σύμπτωση σύντομα μετατράπηκε σε τακτικό φαινόμενο, καθώς οι ελέφαντες άρχισαν να συμμετέχουν σε αυτοσχέδιες συνεδρίες yoga μαζί με τους ανθρώπους.

@chroncom This elephants crow pose is better than ours 😳 #yoga #yogi #elephant #zoo ♬ original sound - Chron

Στην αρχή, φαινόταν ότι το κατακόρυφό τους ήταν ένα τυχαίο κατόρθωμα αλλά σύντομα το κοινό κατάλαβε ότι οι ελέφαντες είχαν μάθει να ισορροπούν το τεράστιο σώμα τους στα μπροστινά τους πόδια. Λάτρεις της yoga και των ζώων πηγαίνουν καθημερινά στον ζωολογικό κήπο, παρακολουθώντας από κοντά τις εντυπωσιακές δεξιότητες του κάθε ελέφαντα μετά τα μαθήματα yoga.

Σύμφωνα με την communicator director του ζωολογικού κήπου, Jackie Wallace: «Οι ελέφαντες ζουν περίπου 47 χρόνια και οι ασκήσεις αυτές, τους βοηθούν να ζουν περισσότερο, κοντά στις οικογένειές τους», αυξάνοντας τη μακροζωία τους.