UPDATE #NOW

Κολομβία: Τέσσερα παιδιά κατάφεραν να επιβιώσουν 40 ημέρες στον Αμαζόνιο - Η στιγμή της διάσωσης


JTeam

10 Ιουνίου 2023

Κολομβία: Τέσσερα παιδιά κατάφεραν να επιβιώσουν 40 ημέρες στον Αμαζόνιο - Η στιγμή της διάσωσης
@AerocivilCol
Η ιστορία της Κριστίν, της Λέσλι, του Σολέινι και του Τιεν Νοριέλ

Μια πραγματικά εντυπωσιακή είδηση έρχεται από την μακρινή Κολομβία, εκεί που 4 παιδιά εντοπίστηκαν σώα (αν και εξαιρετικά ταλαιπωρημένα) στη ζούγκλα του Αμαζονίου. Το υπουργείο Άμυνας της Κολομβίας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τη στιγμή που οι διασώστες ανεβάζουν τα παιδιά στον ελικόπτερο. Νωρίτερα, το υπουργείο είχε δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες με τα τέσσερα παιδιά μέσα στη ζούγκλα.

Πως κατέληξαν τα παιδιά στη μέση του Αμαζονίου

Υπενθυμίζεται πως η Λέσλι, 13 ετών, ο Σολέινι 9 ετών, ο Τιεν Νοριέλ, 4 ετών και η μικρούλα Κριστίν, ενός έτους, περιπλανήθηκαν για 40 μέρες στην άγρια ζούγκλα όταν το αεροσκάφος Cessna στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι τρεις ενήλικοι επιβάτες, ανάμεσά τους και η μητέρα τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μικρή Κριστίν συμπλήρωσε τον πρώτο χρόνο της ζωής της, περιπλανώμενη στη ζούγκλα του Αμαζονίου στην αγκαλιά των αδελφών της.

Οι διασώστες και οι συγγενείς των παιδιών δεν έπαψαν στιγμή να ελπίζουν καθώς τα παιδιά ανήκουν στη φυλή Ουιτότο, η οποία είναι γνωστή και εξοικειωμένη με τη ζωή στη ζούγκλα, ενώ σχεδόν καθημερινά συναντούσαν ευρήματα που υποδείκνυαν ότι τα παιδιά είναι ζωντανά, όπως μπιμπερό, πάνες, ψαλίδι, παπούτσια, μισοφαγωμένα φρούτα, ίχνη και αυτοσχέδια καταλύματα.

Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, τα τέσσερα παιδιά βρέθηκαν αφυδατωμένα και σκελετωμένα, με κουρελιασμένα ρούχα και δαγκωματιές στα σώματα τους.

«Ήταν μαζί, είναι αδύναμα, ας αφήσουμε να τα εξετάσουν γιατροί. Τα βρήκαν, αυτό με χαροποιεί πολύ», είπε ο Κολομβιανός πρόεδρος Γουστάβο Πέτρο σε δημοσιογράφους.