UPDATE #NOW

Ζάκυνθος: Τέλος το κολύμπι στο «Ναυάγιο» - Ποιες άλλες απαγορεύσεις ανακοινώθηκαν


JTeam

12 Ιουνίου 2023

Ζάκυνθος: Τέλος το κολύμπι στο «Ναυάγιο» - Ποιες άλλες απαγορεύσεις ανακοινώθηκαν
Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ που ορίζει τα νέα δεδομένα για το «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο

Όχι και τόσο ευχάριστα είναι τα νέα από το «Ναυάγιο», τη διάσημη παραλίας της Ζακύνθου, η οποία θα πρέπει να μείνει κλειστή, για λόγους ασφαλείας.

Με απόφαση του λιμεναρχείου Ζακύνθου, σύμφωνα με το συγκεκριμένο ΦΕΚ, απαγορεύεται το κολύμπι στο διάσημο «Ναυάγιο» της Ζακύνθου ενώ επιτρέπεται η 20λεπτη παραμονή σε πλοίο, προκειμένου να μπορούν οι τουρίστες να φωτογραφηθούν στη διάσημη παραλία.

Συγκεκριμένα στο εν λόγω ΦΕΚ αναφέρεται πως «Απαγορεύεται εσωτερικά της νοητής γραμμής η οποία ενώνει τα 2 άκρα (βόρειο και νότιο) του όρμου «Ναυάγιο» Ζακύνθου σύμφωνα με τις υπό (δ) και (ε) σχετικές η αγκυροβολία κάθε πλωτού μηχανοκίνητου ή μη μηχανοκίνητου μέσου, καθώς και η λήψη θαλασσίου λουτρό».

Τα όρια που έχουν καθοριστεί από το λιμεναρχείο Ζακύνθου είναι στα 50 μέτρα από κάθε σημείο της ακτής, είτε της παραλίας είτε των πρανών.

Στο ΦΕΚ καθορίζονται και τα όρια μέσα στα οποία επιτρέπεται αποκλειστικά η προσέγγιση κάθε πλωτού μηχανοκίνητου ή μη μηχανοκίνητου μέσου στον Όρμο «Ναυάγιο» Ζακύνθου.

Ι. Η είσοδός τους εντός των ορίων της ασφαλούς θαλάσσιας ζώνης στον όρμο «Ναυάγιο» θα διενεργείται από το βόρειο άκρο του όρμου «Ναυάγιο» Ζακύνθου προς το νότιο άκρο, από όπου και θα απομακρυνθούν.

ΙΙ. Ο μέγιστος χρόνος προσέγγισης εντός της καθορισθείσας ασφαλούς θαλάσσιας ζώνης από την είσοδο τους στον όρμο «Ναυάγιο» Ζακύνθου θα είναι 20 λεπτά.

ΙΙΙ. Οι κύριες ώρες που μπορεί να προσεγγίσει κάποιος είναι από τις 8:00 π.μ έως τις 15:30 καθημερινά και επιτρέπεται η ταυτόχρονη προσέγγιση συνολικά 15 πλωτών μηχανοκίνητων ή μη μηχανοκίνητων μέσων μέσα στα προκαθορισμένα όρια της ασφαλούς θαλάσσιας ζώνης του όρμου Ναυαγίου Ζακύνθου. Σύμφωμα με το ΦΕΚ τα 10 από αυτά θα είναι Ε/Γ-Τ/Ρ και Ε/Π-Τ/Ρ τα δε υπόλοιπα 5 θα είναι πλοία/σκάφη λοιπών κατηγοριών (ιδιωτικά πλοία/σκάφη αναψυχής, εκμισθούμενα σκάφη/τ/χ αρ. 38 ΓΚΛ – 20 ΓΚΛ) και μη μηχανοκίνητα μέσα».