UPDATE #NOW

Πύλος: Βρήκε τον αδερφό του ανάμεσα στους διασωθέντες - Συγκίνηση στο λιμάνι της Καλαμάτας


JTeam

16 Ιουνίου 2023

Πύλος: Βρήκε τον αδερφό του ανάμεσα στους διασωθέντες - Συγκίνηση στο λιμάνι της Καλαμάτας
@ΑΠΕ - ΜΠΕ
Η συγκινητική ιστορία δυο αδελφών από την Συρία που δίνει ελπίδες μέσα στη τραγωδία

Πρόκειται για τον Φαρντί, τον Σύρο πρόσφυγα ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Ολλανδία. Τις τελευταίες ώρες όμως βρίσκεται στην Ελλάδα προκειμένου να αναζητήσει τον 18χρονο αδερφό του, ο οποίος βρισκόταν στο μοιραίο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η τραγική είδηση, συγγενείς επιβατών βρέθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας για να αναζητήσουν τους οικείους τους, ανάμεσα στους διασωθέντες. Μέσα στην θλίψη, έρχονται και τα χαμόγελα όπως επίσης και η συγκίνηση, όταν τα δυο αδέρφια βρέθηκαν ξανά. Ο Φαρντί πίστευε πως ο μικρός του αδερφός ήταν νεκρός, μέχρι που τον εντόπισε πίσω από τα κάγκελα της δομής που έχουν μεταφερθεί όσοι επιβίωσαν. Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΙ ο Φαρντί προσπαθούσε μέσα από τα κιγκλιδώματα που είχαν στηθεί να αγκαλιάσει τον αδερφό του Μοχάμεντ, με τους δυο να ξεσπούν σε δάκρυα.


Όσο αφορά το ναυάγιο, οι έρευνες συνεχίζονται μέχρι και τώρα, με τις ελπίδες όμως να βρεθούν ζωντανοί άνθρωποι να λιγοστεύουν. Ο έως τώρα τραγικός απολογισμός του ναυαγίου στην Πύλο είναι 78 νεκροί και 104 διασωθέντες. Ήδη σήμερα το πρωί έχει ξεκινήσει η σταδιακή μεταφορά των 104 διασωθέντων του ναυαγίου στην Πύλο. Η μεταφορά τους από την Καλαμάτα προς τη δομή της Μαλακάσας θα γίνει με λεωφορεία. Ανάμεσα στους διασωθέντες είναι ανήλικοι. Οι συγκεκριμένοι θα μεταφερθούν αρχικά στη Μαλακάσα για τη διαδικασία ταυτοποίησης και στη συνέχεια θα πάνε σε δομές ανηλίκων.