UPDATE #NOW

Κως: Νεκρή βρέθηκε η 27χρονη Αναστάζια - Τα πρώτα στοιχεία για τη γυναικοκτονία


JTeam

18 Ιουνίου 2023

Κως: Νεκρή βρέθηκε η 27χρονη Αναστάζια - Τα πρώτα στοιχεία για τη γυναικοκτονία
Ύποπτος θεωρείται και δεύτερος άνδρας -συγκάτοικος του 32χρονου που συνελήφθη για την αρπαγή της

Από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, είχαν χαθεί τα ίχνη της Αναστάζια Ρουμπίνκσκα. Αργά το απόγευμα της Κυριακής, η 27χρονη που εργαζόταν για τη σεζόν σε ξενοδοχείο στην Κω, βρέθηκε νεκρή.

Εθελόντρια διασώστρια της Πολιτικής Προστασίας, εντόπισε μία σορό στο έλος των Αλυκών, στο Τιγκάκι της Κω. Όταν έφτασαν οι Αρχές στο σημείο, αναγνώρισαν το θύμα μακροσκοπικά - το άψυχο σώμα βρέθηκε γυμνό και τυλιγμένο με ένα σεντόνι, ενώ από τη μέση ως το κεφάλι, ήταν καλυμμένο με σακούλα.

Η σορός βρίσκεται σε αποσύνθεση και σε κατάσταση σαπωνοποίησης λόγω του νερού, ενώ βρέθηκε πάνω από ένα χιλιόμετρο μακριά από το σπίτι του συλληφθέντα για την αρπαγή της. Οι πρώτες ενδείξεις που έχει ο ιατροδικαστής παραπέμπουν σε ασφυκτικό θάνατο, ωστόσο περισσότερα αναμένεται να προκύψουν από την εξέταση της σορού στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία. Ο συλληφθείς, άλλωστε, είχε αμυχές στο σώμα του, στον λαιμό και τα χέρια που παραπέμπουν σε νυχιές και προσπάθησε να τις δικαιολογήσει ανεπιτυχώς, έτσι είναι πιθανόν να υπάρξουν σχετικά γενετικά ευρήματα και στα νύχια του θύματος. Πλέον, θεωρείται δεδομένο ότι θα αντιμετωπίσει κατηγορίες και για την ανθρωποκτονία, και για τον βιασμό της - το επίσημο πόρισμα του ιατροδικαστή θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Τα ίχνη της Αναστάζια χάθηκαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Την επόμενη μέρα, ο σύντροφός της δήλωσε την εξαφάνιση της και, σύμφωνα με όσα φέρεται να δήλωσε στην αστυνομία, εκείνη επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του το βράδυ της Δευτέρας και του είπε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Στη συνέχεια του έστειλε την ακριβή τοποθεσία της, προκειμένου να πάει να την πάρει. Έτσι, ο σύντροφός της πήγε στο σημείο αλλά δεν βρήκε κανέναν, ενώ και το κινητό της ήταν απενεργοποιημένο. Μετά τη δήλωση εξαφάνισης, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 32χρονου από το Μπαγκλαντές με την κατηγορία της αρπαγής. Ο άντρας φέρεται να είπε ότι συνάντησε την κοπέλα το βράδυ που εξαφανίστηκε, συνευρέθηκαν ερωτικά στο σπίτι του και στη συνέχεια την άφησε σε συγκεκριμένο σημείο το οποίο ερεύνησε η αστυνομία χωρίς όμως να βρει κάτι. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες ο συλληφθείς είχε βγάλει εισιτήριο για να φύγει από το νησί.

Πλέον, οι Αρχές κρίνουν ύποπτο και τον συγκάτοικο του, ο οποίος κατάγεται από το Πακιστάν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του alpha.

Όπως διαπιστώθηκε, ο άνδρας αυτός είπε ψέματα ότι η Αναστάζια δεν είχε πάει στο σπίτι τους, καθώς εντοπίστηκαν ίχνη του DNA της εκεί.

Επιπλέον, υπάρχει και βίντεο από κάμερα ασφαλείας που δείχνει τη νεαρή να μπαίνει στο εν λόγω οίκημα. Σημειώνεται πως είχε γίνει έρευνα στο σπίτι και είχαν βρεθεί, μεταξύ άλλων, ξανθές τρίχες αλλά και ένα ρούχο με κηλίδα αίματος. Δεν έχει διευκρινιστεί εάν το DNA της ταυτοποιήθηκε σε κάποιο από αυτά τα δύο ευρήματα.

Η ίδια πηγή μεταφέρει πως ο άνδρας μπορεί να βοήθησε και στην εξαφάνιση της νεαρής, καθώς ο 32χρονος συγκάτοικός του έχει μόνο μία μηχανή.