UPDATE #NOW

Τέμπη - Πόρισμα: Το Intercity δεν είχε καταγραφικό από το 2018 - Τα ανθρώπινα λάθη και τα συστήματα ασφαλείας


JTeam

20 Ιουνίου 2023

Τέμπη - Πόρισμα: Το Intercity δεν είχε καταγραφικό από το 2018 - Τα ανθρώπινα λάθη και τα συστήματα ασφαλείας
Παραδόθηκε στον Εφέτη Ανακριτή το πόρισμα των δικαστικών πραγματογνωμόνων για το δυστύχημα που σημειώθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου στα Τέμπη. Το καταγραφικό στο Intercity ήταν κλειστό από το καλοκαίρι του 2018

Στον Εφέτη Ανακριτή που εξετάζει το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου σκοτώθηκαν 57 άνθρωποι, έδωσαν σήμερα, Δευτέρα (19/6) το πόρισμά τους οι δικαστικοί πραγματογνώμονες. Το πόρισμα εκτείνεται σε 252 σελίδες και περιλαμβάνει πληροφορίες για το διαμοιρασμό ευθυνών, όπως του 59χρονου σταθμάρχη Λάρισας και για το καταγραφικό.


Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, από την ανάλυση δεδομένων του καταγραφικού, το οποίο εστάλη σε ειδική υπηρεσία στην Αθήνα, μετά την αποτυχημένη απόπειρα ανάλυσης δεδομένων από Ιταλούς εμπειρογνώμονες, διαπιστώθηκε πως ήταν απενεργοποιημένο από το καλοκαίρι του 2018. Στο πολυσέλιδο πόρισμα περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και φωτογραφικό υλικό και γνωματεύσεις, τόσο από το Γενικό Χημείο του Κράτους, όσο και από άλλες υπηρεσίες που ερεύνησαν το δυστύχημα. Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr.