UPDATE #NOW

Υποβρύχιο Titan: O James Cameron δηλώνει συγκλονισμένος για το μοιραίο ναυάγιο


JTeam

23 Ιουνίου 2023

Υποβρύχιο Titan: O James Cameron δηλώνει συγκλονισμένος για το μοιραίο ναυάγιο
Ο βραβευμένος Καναδός σκηνοθέτης του «Τιτανικού» έχει πραγματοποιήσει ο ίδιος 33 αποστολές στο περιβόητο ναυάγιο και θεωρεί πως η σημερινή τραγωδία παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με το 1912

Ο σκηνοθέτης του «Τιτανικού», James Cameron, μίλησε σε συνέντευξη του στο ABC News για το βαθυσκάφος «Titan» το οποίο εξαφανίστηκε καθώς μετέφερε πέντε ανθρώπους 4.000 μέτρα στον βυθό του Βόρειου Ατλαντικού όπου βρίσκεται το πιο περιβόητο ναυάγιο στην ιστορία.

Μετά την ανακοίνωση της εταιρείας OceanGate η οποία ανέφερε πως οι πέντε επιβαίνοντες στο «Titan» θεωρούνται πλέον νεκροί, ο Κάμερον μοιράστηκε τις σκέψεις του για την τραγωδία ως μέλος της καταδυτικής κοινότητας. Ο ίδιος έχει πραγματοποιήσει 33 αποστολές στον Τιτανικό.

«Η κοινότητα έτρεφε πολλές ανησυχίες για το συγκεκριμένο βαθυσκάφος», δήλωσε ο Cameron, «Μεγάλοι “παίκτες” στον τομέα αυτό, μηχανικοί με ειδίκευση την κατάδυση σε μεγάλα βάθη, έγραψαν ακόμη και γράμματα προς την εταιρεία, προειδοποιώντας την πως αυτό που κάνει είναι αρκετά πειραματικό και έπρεπε να γίνει πιστοποίηση». Διαβάστε τη συνέχεια όσων είπε στο monopoli.gr.