UPDATE #NOW

Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Rami Malek και 300 ακόμη ηθοποιοί απειλούν να απεργήσουν


JTeam

28 Ιουνίου 2023

Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Rami Malek και 300 ακόμη ηθοποιοί απειλούν να απεργήσουν
Τι αναφέρει η επιστολή τους προς το σωματείο ηθοποιών

Οι ηθοποιοί του Hollywood δεν αστειεύονται. Μέλη του σωματείου SAG (Screen Actors Guild) συμφώνησαν να απεργήσουν, σε περίπτωση που η διαπραγματευτική του επιτροπή δεν καταλήξει σε συμφωνία με μεγάλα στούντιο, ως τις 30 Ιουνίου.

Η πρόεδρος του σωματείου, Fran Drescher, κυκλοφόρησε βίντεο νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα και, απευθυνόμενη στα μέλη και συναδέλφους της, τόνισε πως: «Έχουμε εξαιρετικά παραγωγικές διαπραγματεύσεις, το σύνολο των οποίων επικεντρώνεται σε όλα τα βασικά ζητήματα που είπατε ότι είναι τα σημαντικότερα για εσάς. Είμαστε δυνατοί και θα κλείσουμε μία καλή συμφωνία».

Το μήνυμά της δεν άρεσε σε αρκετούς ηθοποιούς, οι οποίοι αρνούνται να συμβιβαστούν με κάτι που δεν ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις τους. Πάνω από 300 μέλη του SAG, ανάμεσά τους η Meryl Streep, ο Rami Malek, η Julia Louis-Dreyfus, ο Ben Stiller, ο Neil Patrick Harris, η Amy Schumer και η Jennifer Lawrence, υπέγραψαν επιστολή προς τη διαπραγματευτική επιτροπή και τη διοίκηση του SAG, στην οποία εξέφρασαν τους ενδοιασμούς τους σχετικά με την ιδέα πως «τα μέλη πρέπει να είναι έτοιμα να κάνουν θυσίες, τις οποίες δεν διατίθεται να κάνει η διοίκηση».

«Ελπίζουμε πως ακούσατε το μήνυμά μας: Βρισκόμαστε σε ένα πρωτοφανές σημείο καμπής στον χώρο μας, και κάτι που ίσως έμοιαζε καλή συμφωνία στο παρελθόν, απλώς δεν αρκεί», σημείωσαν. «Αισθανόμαστε ότι οι μισθοί, η τεχνική, η δημιουργική μας ελευθερία, και η δύναμη του σωματείου μας, όλα τους υποβιβάστηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας. Πρέπει να ανατρέψουμε αυτήν την πορεία».