UPDATE #NOW

Οι Melvins έρχονται στην Τεχνόπολη για να μας μάθουν τι σημαίνει sludge rock


JTeam

29 Ιουνίου 2023

Οι Melvins έρχονται στην Τεχνόπολη για να μας μάθουν τι σημαίνει sludge rock
Από την Ουάσινγκτον για το Plissken και από το Plissken για σένα

Από την Ουάσινγκτον για την Τεχνόπολη, και από την Τεχνόπολη για όλους, τη Δευτέρα 3 Ιουλίου, στις 22:05 ακριβώς, οι Melvins θα δείξουν πώς γίνεται το sludge rock, το σωστό. H εμβληματική μπάντα που φέτος γιορτάζει τα 40 της χρόνια, έρχεται στο πλαίσιο του Plissken Festival και, προφανώς, θα είμαστε όλοι εκεί. Μαζί της, θα εμφανιστούν οι Vodka Juniors και οι Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs - καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι πρόκειται για το σημαντικότερο, ίσως, live του καλοκαιριού.

Jenny.Gr

Με επικεφαλής τον τραγουδιστή/κιθαρίστα Μπαζ Όσμπορν, συνδυάζουν όπως μόνο εκείνοι ξέρουν το punk rock και τη heavy μουσική, δημιουργώντας, έτσι, το δικό τους, ξεχωριστό, νέο υποείδος. Ανήκουν στη σχολή των μουσικών που δεν περιορίζουν τον ήχο τους και τολμούν, με άνεση και επιτυχία, να κινηθούν σε διάφορα είδη, όπως grunge, stoner, sludge, doom metal, hardcore punk και alternative rock. Κατά τη διάρκεια της 40ετούς σχεδόν ιστορίας τους,οι Melvins έχουν κυκλοφορήσει πάνω από 25 άλμπουμ, πολυάριθμα Ep’s, live albums, singles και σπάνια κομμάτια.

Πρόκειται για τη μπάντα που λάτρευε ο Κερτ Κομπέιν, που ο Άνταν Τζόουνς των Tool έχει χαρακτηρίσει ως «εφευρέτες του grunge» και αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τα περισσότερα συγκροτήματα της grunge σκηνής του Σιάτλ, όπως οι Nirvana, Soundgarden και Mudhoney.

Πρόσφατα, κυκλοφόρησαν την ακουστική συλλογή 36 κομματιών, «Five Legged Dog», με επανεκτελέσεις μερικών από τα πιο heavy τραγούδια τους, καθώς και διασκευές από αγαπημένους καλλιτέχνες. Στη διάρκεια της δισκογραφίας τους, οι Melvins έχουν συνεργαστεί με τους Jello Biafra, Mudhoney και Fantômas και έχουν περιοδεύσει επανειλημμένα σε όλο τον κόσμο. Τώρα, τους περιμένουμε στην Αθήνα, για μία συναυλία που θα θυμόμαστε για χρόνια.

Μέχρι να έρθει το βράδυ της Δευτέρας, εσύ μπορείς να ξεκινήσεις το ζέσταμα. Παρακάτω, θα δεις τους 5 καλύτερους δίσκους τους, όπως τους ξεχωρίζει ο ίδιος ο Μπαζ Όσμπορν. Μπορεί να μην είναι οι δικοί σου αγαπημένοι, καθώς έχετε διαφορετικά κριτήρια (ο μουσικοί, συνήθως προτιμούν τα πιο πρόσφατα επειδή αντιπροσωπεύουν καλύτερα τη δημιουργική τους φάση αυτήν τη στιγμή, εμείς οι φαν, κατά κανόνα θέλουμε τα παλιότερα άλμπουμ για να φανούμε πιο ψαγμένοι), όμως είναι ωραίο να δεις πώς ο ίδιος κρίνει τη μουσική της μπάντας του.

Ώρα να ξεκινήσεις να μαθαίνεις κανένα κομμάτι απ' έξω, λοιπόν, σε περίπτωση που δεν τα ξέρεις όλα.

Eggnog (1991)

Pigs of the Roman Empire (2004)

Hold It In (2014)

Nude with Boots (2009)

Freak Puke (2012)

Πρόγραμμα συναυλίας:

19:00 - DOORS

19:30 - PIGS X7

20:35 - VODKA JUNIORS

22:05 - MELVINS

Πάρε το εισιτήριό σου εδώ