UPDATE #NOW

Grape: Ήρθε (επιτέλους) η ώρα για το ελληνικό θέατρο να σπάσει τα σύνορα;


JTeam

30 Ιουνίου 2023

Grape: Ήρθε (επιτέλους) η ώρα για το ελληνικό θέατρο να σπάσει τα σύνορα;
Έξι σκηνοθέτες που συμμετέχουν στην πλατφόρμα προώθησης της ελληνικής παραστατικής δημιουργίας από το Φεστιβάλ Αθηνών «Grape» εκτιμούν την επίδραση που θα έχει η πρωτοβουλία στην εγχώρια σκηνή.

Δύο τετραήμερα, 14 ελληνικές παραγωγές θεάτρου και χορού, μερικές δεκάδες επιμελητές, καλλιτεχνικοί διευθυντές, ατζέντηδες από όλον τον κόσμο. Τόπος συνάντησης η Πειραιώς 260 που μέλλει να γίνει αφετηρία διάδοσης του μηνύματος πως οι ελληνικές παραστατικές τέχνες έχουν δείγματα γραφής σύγχρονα, τοπικά και μαζί παγκόσμια.

Ο διάλογος υπό το όνομα Grape (Greek Agora of Performance) του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2023 με την χορηγία της Mastercard ξεκινάει στις 30 Ιουνίου και είναι η πρώτη οργανωμένη απόπειρα από κρατικό θεσμό να λανσάρει στο εξωτερικό την εγχώρια δημιουργικότητα. Έξι από τους 14 σκηνοθέτες και χορογράφους που συμμετέχουν στο φετινό εναρκτήριο λάκτισμα σχολιάζουν το momentum, μιλούν για τα αργά αντανακλαστικά των θεσμών και προβλέπουν τα οφέλη ενός τέτοιου εγχειρήματος υπό την προϋπόθεση να αποτελέσει θεσμό και όχι πυροτέχνημα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr