UPDATE #NOW

H Meta λανσάρει το «νέο Twitter» - Πώς θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή


JTeam

4 Ιουλίου 2023

H Meta λανσάρει το «νέο Twitter» - Πώς θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή
Η Facebook λανσάρει νέο app κοινωνικής δικτύωσης και «τα βάζει» με το Twitter

Κάτι αλλάζει στο τοπίο των media και σίγουρα οι αλλαγές δεν θα μείνουν εδώ. Ο Έλον Μασκ, αποφασίζει να περιορίσει τα tweets, μετά τις δεκάδες ακόμη αλλαγές που έχει επιχειρήσει -και την ίδια στιγμή ο Ζάκερμπεργκ αποφασίζει να λανσάρει νέα εφαρμογή για να ανταγωνιστεί το twitter.

Συγκεκριμένα το λανσάρισμα έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη και η νέα εφαρμογή θα ονομάζεται «Τhreads». Θα είναι διαθέσιμη για προπαραγγελία στο App Store της Apple, και θα συνδέεται με το Instagram. Η Meta περιγράφει το Threads ως μια «εφαρμογή συνομιλίας με βάση το κείμενο» και οι πρώτες εικόνες δείχνουν πως μοιάζει με το Twitter.

Τα στελέχη της Meta συζητούσαν από πέρυσι πώς να επωφεληθούν από το χάος στο Twitter, μεταξύ άλλων με την κατασκευή μιας ανταγωνιστικής υπηρεσίας. Τον περασμένο μήνα, οι δυο δισεκατομμυριούχοι των media, συμφώνησαν σε έναν αγώνα μεταξύ τους. Αν και παραμένει ασαφές πόσο σοβαρά υποστήριζαν την ιδέα οι δύο άνδρες για την πραγματική διεξαγωγή μιας μάχης σώμα με σώμα. Μάλιστα υπήρχε και ιταλική πρόσκληση να διεξαχθεί ο αγώνας αυτός στο Κολοσσαίο της Ρώμης.

Πως θα είναι η νέα εφαρμογή της Meta

Σύμφωνα με το BBC η εφαρμογή Meta's Threads φαίνεται ότι θα είναι μια δωρεάν υπηρεσία και δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στον αριθμό των αναρτήσεων που μπορεί να δει ένας χρήστης. «Το Threads είναι το μέρος όπου οι κοινότητες συναντιούνται για να συζητήσουν τα πάντα, από τα θέματα που σας ενδιαφέρουν σήμερα μέχρι το τι θα είναι ενδιαφέρον αύριο» αναφέρει η περιγραφή στο App Store. Οι εικόνες δείχνουν στιγμιότυπα οθόνης από την εφαρμογή, που μοιάζουν σχεδόν πανομοιότυπα με το Twitter.

Jenny.Gr


Το Threads θα είναι μέρος της πλατφόρμας του Instagram, οπότε θα είναι επίσης συνδεδεμένο με εκατοντάδες εκατομμύρια λογαριασμούς. Δεν ξεκινά από το μηδέν, όπως χρειάστηκε να κάνουν άλλοι επίδοξοι αντίπαλοι. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ μέσα από την νέα αυτή εφαρμογή, ελπίζει ότι μπορεί να τραβήξει αρκετούς απογοητευμένους χρήστες μακριά από το Twitter για να δημιουργήσει μια πραγματική εναλλακτική λύση.