UPDATE #NOW

Καύσωνας: Έρχονται 40άρια από την Τετάρτη – Πώς επηρεάζει τον καιρό το φαινόμενο Ελ Νίνιο


JTeam

9 Ιουλίου 2023

Καύσωνας: Έρχονται 40άρια από την Τετάρτη – Πώς επηρεάζει τον καιρό το φαινόμενο Ελ Νίνιο
Δύσκολη αναμένεται η ερχόμενη εβδομάδα με το πρώτο κύμα καύσωνα για φέτος να έρχεται στη χώρα μας και να φέρνει μαζί του θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου σε πολλές περιοχές

Kαιρός: Προ των πυλών είναι το πρώτο κύμα καύσωνα στη χώρα, το οποίο αναμένεται να φτάσει στα μέρη μας από την ερχόμενη Τετάρτη και να κρατήσει τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτιμάται ότι από την Τρίτη 11 Ιουλίου θα επικρατήσουν στη χώρα θερμοκρασίες άνω των 37 βαθμών Κελσίου ενώ από την Τετάρτη 12 Ιουλίου το θερμόμετρο θα αρχίσει να ανεβαίνει ακόμη περισσότερο. «Αυτό που φαίνεται σαν πρώτα στοιχεία είναι ότι θα ξεκινήσει από την επόμενη Τρίτη (11/7) και πιθανότατα για 7 μέρες μία περίοδος υψηλών θερμοκρασιών. Η εκτίμησή μου είναι ότι θα δούμε θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου σε πολλές περιοχές και υπάρχει πιθανότητα να έχει διάρκεια ενώ το επόμενο Σαββατοκύριακο οι θερμοκρασίες αυτές θα φτάσουν στο πικ τους», εξηγεί ο κ. Λαγουβάρδος.

Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr