image
Instagram/ejekt
#NOW

Peggy Gou: Το απίστευτο live της στην Αθήνα, το νέο της κομμάτι που έχει τρελάνει Spotify και TikTok, και η φέτα


Το σαρωτικό live που έκανε η DJ, στο πλαίσιο του Ejekt και Primer
Κλέλια Φατούρου

10 Ιουλίου 2023

Η Peggy Gou βρέθηκε στις 8 Ιουλίου στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Ejekt Festival και του Primer, για να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Να ξεσηκώσει το κοινό με τις electro, deep και techno μουσικές της, ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο.

Η DJ από την Κορέα έχει προκαλέσει δικαίως Gou-mania σε όλη την υφήλιο και, δύο μέρες μετά την εμφάνισή της στο Tae Kwo Do, σου συστήνουμε την DJ που λατρεύει ο κόσμος και που έγινε viral, με το που κυκλοφόρησε το νέο της κομμάτι στις 15 Ιουνίου.

Η Kim Min- ji γεννήθηκε στη νότια Κορέα και ξεκίνησε μαθήματα κλασικού πιάνο στα 8. Οι γονείς της την έστειλαν στην Αγγλία για να μελετήσει τη γλώσσα, όταν ήταν 14. Επέστρεψε στην Κορέα στα 18, αλλά όχι για πολύ. Το London College of Fashion την περίμενε για να σπουδάσει μόδα, αν και δεν τελείωσε ποτέ. Το DJing είχε ήδη αρχίσιε να της γίνεται εμμονή. «Οι γονείς μου δεν με άφηναν να επιστρέψω στην Κορέα, γιατί είχα αποτύχει στα μαθήματα, που είχαν κοστίσει πολλά λεφτά». Τελικά πέρασε και μετακόμισε στο Βερολίνο.

image

Οι σπουδές αξιοποιήθηκαν και έχει το δικό της label, KIRIN, σε συνεργασία με τον Virgil Abloh. Ως πιστή fan του οίκοθ Louis Vuitton, το brand της έχει στοιχεία από την προσωπικότητά της, με το leather και τα έντονα prints να πρωταγωνιστούν. Έχει δουλέψει επίσης ως στιλίστρια στο Harper's Bazaar της Κορέας. Τελικά, προτίμησε να ντύνει μόνο τον εαυτό της.

Μιλάμε φυσικά για ένα από τα πιο γνωστά clubs του κόσμου, που είναι γνωστό για την αυστηρότητά του στον κόσμο που βάζει. Η πόλη όμως είναι η βάση της, και εκεί ξεκίνησε να παντρεύει την ευρωπαϊκή μουσική με τις ασιατικές επιρροές της, όπως η K-pop.

Φέτος κατάφερε να μπει στην 24η θέση του Top25, ανεβαίνοντας 14 θέσεις από πέρυσι. Σίγουρα έπαιξε ρόλο το ότι διασκεύασε το "Can't Get You Out of my Head" της Kylie Minogue ενώ συμμετείχε και στο soundtrack του Batman.

Και το λέμε κυριολεκτικά. Στις 15 Ιουνίου, κυκλοφόρησε το (It Goes Like) Nanana, μετά από δύο χρόνια απουσίας και κατάφερε να ξεπεράσει τα 24 εκατ. streams στο Spotify, ενώ είναι πρώτο στο hashtag #foryoupage. Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη.

image

Η DJ ξέρει να τρώει και έχει αποθεώσει το ελληνικό τυρί με το ελληνικό κοινό να την αποκαλεί Feta Gou. Όνομα που είδαμε και στο videowall στη συναυλία της για το Ejekt. 

Jenny.Gr
Facebook/peggy gou