UPDATE #NOW

Wonka: Το πρώτο τρέιλερ είναι εδώ με πολύ Τιμοτέ Σαλαμέ, λιωμένη σοκολάτα και μαγικές δυνάμεις


JTeam

12 Ιουλίου 2023

Wonka: Το πρώτο τρέιλερ είναι εδώ με πολύ Τιμοτέ Σαλαμέ, λιωμένη σοκολάτα και μαγικές δυνάμεις
Το τρέιλερ προϊδεάζει πως η ταινία θα είναι ένα συναρπαστικό μιξ μαγείας, μουσικής, χάους και συναισθημάτων

Η Warner Bros. φέρνει για τρίτη φορά του Γουίλι Γουόνκα στη μεγάλη οθόνη, διασκευάζοντας το «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» του Ρόαλντ Νταλ. Μετά από μια πρώτη παρουσίαση στο CinemaCon πέρσι τον Απρίλιο, ήρθε επιτέλους η στιγμή να απολαύσουμε τον Τιμοτέ Σαλαμέ στο πρώτο τρέιλερ της ταινίας Wonka που μόλις κυκλοφόρησε. Ο Σαλαμέ, ο οποίος κυριολεκτικά κολύμπησε σε λιωμένη σοκολάτα για χάρη της ταινίας, είναι ο τρίτος ηθοποιός που ενσαρκώνει τον διάσημο χαρακτήρα. Ο πρώτος, ήταν ο Τζιν Γουάιλντερ το 1971 κι έπειτα ο Τζόνι Ντεπ το 2005.

Το πρώτο trailer του Wonka είναι λοιπόν εδώ και ξεχειλίζει από σοκολάτα. Είναι μια ωδή στη σφαίρα του φαντασιακού με παιδιά να πετούν με μαγικές δυνάμεις από σοκολάτες, τεράστια μπαλόνια να επιπλέουν και καμηλοπαρδάλεις να σεργιανίζουν στους δρόμους. Ο Σαλαμέ ως Γουίλι Γούονκα ονειρεύεται μια μέρα να δημιουργήσει «το μεγαλύτερο εργοστάσιο σοκολάτας που έχει δει ποτέ ο κόσμος» και στις σκηνές που ακολουθούν, σε πείθει ότι μπορεί.

Το τρέιλερ προϊδεάζει πως η ταινία θα είναι ένα συναρπαστικό μιξ μαγείας, μουσικής, χάους και συναισθημάτων

Στην ταινία επίσης πρωταγωνιστούν, και οι Ρόουαν Ατκινσον, Σάλι Χόκινς, Ολίβια Κόλμαν, Ματ Λούκας, Κίγκαν-Μάικλ Κι, Σάιμον Φάρναμπι, Κόλιν Ο’ Μπράιεν, Ελι Γουάιτ και τον Χιου Γκραντ στον ρόλο ενός Ούμπα Λούμπα. Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο σκηνοθέτης του «Πάντινγκτον» Πολ Κινγκ με την ιστορία, η οποία είναι και πάλι βασισμένη στους ήρωες του Νταλ, σε σενάριο του Σάιμον Φάρναμπι, να εστιάζει στα νεανικά χρόνια του Γουίλι Γουόνκα και στις περιπέτειές του πριν ανοίξει το πιο διάσημο εργοστάσιο σοκολάτας του κόσμου.

Η ιστορία προφανώς αποτελεί prequel της ταινίας "Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας" του 2004, εκεί όπου τον εμβληματικό ρόλο υποδύθηκε ο Τζόνι Ντεπ και βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ρόαλντ Νταλ. Το πρώτο trailer είναι χορταστικό, σχεδόν εθιστικό και δείχνει πώς ο αινιγματικός Γουίλι Γουόνκα έγινε ο παραγωγός σοκολάτας που γνωρίσαμε αργότερα.

«Νομίζω ότι ο λόγος που με τράβηξε τόσο πολύ ήταν επειδή αγαπούσα τον Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας όταν ήμουν μικρό παιδί», είπε στο EW o σκηνοθέτης Πολ Κινγκ και πρόσθεσε πως: «Ήταν ένα από τα πρώτα βιβλία που αγάπησα πραγματικά. Είχα ένα πολύ παλιό αντίγραφο όπου όλες οι σελίδες είχαν βγει γιατί το είχα διαβάσει πολλές φορές».

«Πραγματικά δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί ηθοποιοί που θα μπορούσαν να παίξουν αυτόν τον ρόλο», είπε ο ίδιος, για τον Τιμοτέ Σαλαμέ. «Είναι εξαιρετικός ηθοποιός στο να εκφράζει τόσο βαθιά συναισθήματα μέσα σε μία ταινία για όλη την οικογένεια. Είναι επίσης υπέροχος στο τραγούδι και το χορό. Έχει τη φωνή ενός αγγέλου. Ανυπομονώ να το δει ο κόσμος και νομίζω ότι θα τον εντυπωσιάσει», συμπλήρωσε.

Η ταινία Wonka αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 15 Δεκεμβρίου 2023.

Απόλαυσε το τρέιλερ παρακάτω: