UPDATE #NOW

Δροσερά spots στην Αθήνα, χωρίς να ξοδέψεις περισσότερα από 10 ευρώ


Κλέλια Φατούρου

13 Ιουλίου 2023

Δροσερά spots στην Αθήνα, χωρίς να ξοδέψεις περισσότερα από 10 ευρώ
Unsplash/arthur yeti
Ή αλλιώς, πώς θα κάνεις τη ζέστη λίγο πιο υποφερτή

Οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και είναι περισσότερο επικίνδυνες τις μεσημεριανές ώρες, όπου συστήνεται να μην μετακινούμαστε άσκοπα. Ενυδατωνόμαστε, φοράμε ελαφριά υφάσματα, καπέλο και φυσικά αντηλιακό. Τι γίνεται όμως αν το σπίτι μας δεν διαθέτει κλιματισμό ή όταν θέλουμε να βγούμε κάποια στιγμή, αλλά χωρίς να υποφέρουμε από τη ζέστη και χωρίς να ξοδέψουμε πολλά λεφτά;

Σου έχουμε μερικές προτάσεις για αυτές τις μέρες, για εσένα που δεν βρίσκεσαι ακόμα σε κάποιο νησί ή στη δροσιά του βουνού.

Πλατεία Δεξαμενής

Ένα υπέροχο spot στο Κολωνάκι, που προσκαλεί όλη την οικογένεια. Πλατεία με πράσινο για να παίζουν τα παιδιά, το ομώνυμο θερινό σινεμά για να δροσιστείς τις βραδινές ώρες αλλά και το υπαίθριο μεζεδοπωλείο για κρασάκι και να τσιμπήσεις κάτι, σε πολύ καλές τιμές.

Βοτανικός Κήπος

Μία όαση στην Αθήνα (και πιο συγκεκριμένα στο Χαϊδάρι), που σε μεταφέρει σε ένα μέρος που δεν περιμένεις να βρεις στην πόλη. Δροσερό σημείο, με 4000 φυτά, απέραντο πράσινο και ό,τι πρέπει για λίγη σκιά στον καύσωνα.

Λόφος του Στρέφη

Αρκετά τα πάρκα και οι πλατείες στην πόλη, αλλά ο λόφος του Στρέφη έχει εξαιρετική θέα, κατάλληλη για απογευματινή βόλτα, χώρο για να παίξουν τα παιδιά αλλά και καφέ για να πιεις την μπίρα σου.

Οι παραλίες της Αττικής

Ξέρεις πολύ καλά πως οι οργανωμένες παραλίες κοστίζουν, ειδικά αν μιλάμε για μία οικογένεια, αλλά υπάρχουν και οι σχετικά καλές τιμές, όπως στην Ακτή Βουλιαγμένης. Ωστόσο, υπάρχουν και ελεύθερες παραλίες, για να πάρεις την πετσέτα, το βιβλίο και τον καφέ σου και να δροσιστείς πριν ή μετά το γραφείο.

Οι οικονομικές πισίνες της πόλης

Τα γνωστά ξενοδοχεία της Αθήνας είναι σίγουρα πιο τσιμπημένα σε τιμές, αλλά υπάρχουν και οι φθηνότερες επιλογές, όπως το Balux, πισίνες σε συνοικιακά μεγάλα μαγαζιά αλλά και σε ξενοδοχεία, όπως το Fenix Hotel και το Novotel.

Βόλτα και παγωτό

Αν βρίσκεσαι στο κέντρο της πόλης, οι επιλογές σε παγωτά είναι (ευτυχώς) αμέτρητες. Κόκκινα φρούτα του δάσους από το Κόκκιον, old school γεύσεις από το Epik, σύκο με τσίπουρο από τους Ασημακόπουλους. Κάνεις μία στάση για ανεφοδιασμό και δροσίζεσαι το πολύ με 5 ευρώ.

Στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής

Δροσιζόμαστε δωρεάν στον υπέροχο κήπου του Μεγάρου, με μουσικές εκδηλώσεις σήμερα 13 και αύριο 14 Ιουλίου. Η είσοδος είναι δωρεάν και μπορείς να πιεις κάτι, ενώ κάθεσαι στο γρασίδι. Ό,τι πρέπει για τις βραδινές ώρες.