Δύο πράγματα είναι απαραίτητα τις ημέρες με ζέστη: Ο σωστός κλιματισμός και το σωστό καρπούζι. Εδώ δεν θα σου πούμε πώς να εγκαταστήσεις το air condition ή αν ήρθε η ώρα να του κάνεις συντήρηση. Θα σου πούμε, όμως, το μυσικό για να διαλέγεις το τέλειο καρπούζι, που είναι τραγανό και γλυκό, ακριβώς όσο ζουμερό πρέπει.
Οδηγίες υπάρχουν πολλές, τα tips είναι εκεί έξω και τα έχεις δοκιμάσει όλα. Έχεις χτυπήσει καρπούζι για να δεις αν θα το πάρεις, χωρίς να ξέρεις καν τι ήχο πρέπει να ακούσεις. Τώρα, θα μάθεις τον εύκολο και σίγουρο τρόπο: τον κανόνα των 2 δαχτύλων.
Ναι, το χέρι σου είναι κάτι σαν πυξίδα, που σε οδηγεί στην επιλογή του σωστού καρπουζιού. Ενώνεις τον δείκτη και τον μέσο, και κοιτάς αν οι πράσινες ρίγες του καρπουζιού τα ξεπερνούν σε πλάτος. Ιδανικά, θα είναι ακριβώς ίσα - ή, τουλάχιστον, θα έχουν την ελάχιστη δυνατή διαφορά. Κι αν το καρπούζι είναι βαρύ, ακόμη καλύτερα.
Χτύπα το κιόλας στο τέλος, έτσι για την παράδοση, κι είσαι πανέτοιμος.