UPDATE #NOW

Νότια Κορέα: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από φονικές πλημμύρες


JTeam

15 Ιουλίου 2023

Νότια Κορέα: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από φονικές πλημμύρες
Ως τις 09:00 τοπική ώρα, πάνω από 2.700 τόνοι νερού ανά δευτερόλεπτο έρρεαν στο Φράγμα Γκοεσάν, που είναι ο μέγιστος όγκος υδάτων που μπορούν να αποδεσμευτούν από αυτό

Τουλάχιστον 22 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, 14 αγνοούνται και χιλιάδες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Νότια Κορέα, καθώς οι καταρρακτώδεις βροχές, που συνεχίζονται για τρίτη ημέρα, προκάλεσαν κατολισθήσεις και την υπερχείλιση φράγματος.

Οι εντολές των τοπικών αρχών για εκκένωση αφορούσαν πάνω από 7.000 ανθρώπους σε διάφορες χρονικές στιγμές, σύμφωνα με τις επαρχιακές αρχές. Ως τις 09:00 τοπική ώρα, πάνω από 2.700 τόνοι νερού ανά δευτερόλεπτο έρρεαν στο Φράγμα Γκοεσάν, που είναι ο μέγιστος όγκος υδάτων που μπορούν να αποδεσμευτούν από αυτό.

Η εταιρεία κορεατικών σιδηροδρόμων ανακοίνωσε παράλληλα τη διακοπή της κυκλοφορίας ορισμένων τρένων ταχείας κυκλοφορίας και όλων των υπολοίπων, ενώ σημείωσε ότι μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις σε κάποιες αμαξοστοιχίες ταχείας κυκλοφορίας λόγω της βραδύτερης λειτουργίας τους, καθώς κατολισθήσεις, πλημμύρες στις σιδηροτροχιές και η πτώση βράχων απειλούν την ασφάλειά τους.

Ένα τρένο, χωρίς επιβάτες, εκτροχιάστηκε αργά χθες, Παρασκευή, το βράδυ μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε στις σιδηροτροχιές στην επαρχία του Βορείου Τσουνγκτσεόνγκ, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών. Από το ατύχημα τραυματίστηκε ο μηχανικός του τρένου.

Σε συνάντηση με κυβερνητικές υπηρεσίες, ο Νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός Χαν Ντουκ-σου κάλεσε τον στρατό να συμμετάσχει ενεργά στις δραστηριότητες διάσωσης, σε συνεργασία με κυβερνητικούς αξιωματούχους για την κινητοποίηση εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού.