UPDATE #NOW

Φωτιά στη Μαγνησία: Μαίνεται η πυρκαγιά με τους 2 νεκρούς - Νέες εκκενώσεις οικισμών


JTeam

27 Ιουλίου 2023

Φωτιά στη Μαγνησία: Μαίνεται η πυρκαγιά με τους 2 νεκρούς - Νέες εκκενώσεις οικισμών
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/EUROKINISSI)
Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο μέτωπα φωτιάς στον Βόλο. Ένα βόρεια της πόλης και ένα προς το παραλιακό κομμάτι, στη περιοχή Νέα Αγχίαλο

Ο εφιάλτης της φωτιά στη Μαγνησία που έχει αφήσει πίσω του ήδη δύο νεκρούς, συνεχίστηκε όλο το βράδυ με το 112 να στέλνει διαδοχικά μηνύματα για προληπτικές εκκενώσεις οικισμών κοντά στον Βόλο. Στις 05:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης ζητήθηκε η εκκένωση οικισμών στις περιοχές Χρυσή Ακτή, Παναγιάς, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθάρια. Λίγο αργότερα εστάλη και νέο 112 για τις περιοχές Πευκάκια, Αλυκές, Αγ. Γεώργιος και Νέα Αγχίαλος. Παράλληλα τα μεσάνυκτα είχαν εκκενωθεί οι Γλαφυρές και Μελισσάτικα.

Jenny.Gr
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/EUROKINISSI)


Aυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη δύο μέτωπα ένα βόρεια της πόλης και ένα προς το παραλιακό κομμάτι προς Νέα Αγχίαλο. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ από τα πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν από αέρος 3 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερα.

Ο στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή ήταν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τις κατοικημένες περιοχές αλλά και στο δάσος που βρίσκεται κοντά.

Δύο νεκροί στη Μαγνησία

Την Τετάρτη δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη φονική πυρκαγιά. Κτηνοτρόφος που αγνοούνταν στον Άγιο Γεώργιο Φερρών στη Μαγνησία, βρέθηκε απανθρακωμένος, σε δασική έκταση, κοντά στην κτηνοτροφική του μονάδα.

Νωρίτερα, νεκρή εντοπίστηκε μία γυναίκα στον Πλάτανο Αλμυρού. Η γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη σε τροχόσπιτο, στην περιοχή Χοροστάσι. Πληροφορίες αναφέρουν πως στο ίδιο σημείο εντοπίστηκε ο σύζυγός της χωρίς τις αισθήσεις του. Ο άντρας, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την Πυροσβεστική είναι καλά στην υγεία του, ενώ μαζί του βρισκόταν κι ακόμη ένας άντρας ο οποίος δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Με πληροφορίες από το Reader.gr