UPDATE #NOW

Το κόλπο για να έχεις πάντα ισχυρό σήμα


JTeam

17 Αυγούστου 2023

Το κόλπο για να έχεις πάντα ισχυρό σήμα
pexels
Αν θες να έχεις πάντα ισχυρό σήμα στο κινητό, υπάρχει ένα έξυπνο κόλπο που θα σου λύσει τα χέρια ακόμη κι αν απολαμβάνεις τις διακοπές σου κάπου απόμερα

Αν είσαι σε διακοπές, μπορεί να μας διαβάζεις από κάποιο έρημο νησί ή από το πιο απομονωμένο χωριό της Ελλάδας. Αν έχεις αρχίσει να τρομοκρατείσαι από το κακό ή καθόλου σήμα που πιάνει το κινητό σου, υπάρχει τρόπος να το σώσεις οπότε μην πανικοβάλλεσαι άλλο και σίγουρα μην το στρέφεις προς τον ουρανό για να ανέβουν οι γραμμές.

Η διαδικασία που μπορείς να ακολουθήσεις είναι η εξής: Settings --> Phone --> WiFi Calling. Στη συνέχεια, θα σου ζητηθεί να εισάγεις τη διεύθυνσή σου για να εγγραφείς στο WiFi Calling με το δίκτυό σου. Αυτό γίνεται για να έχεις τη δυνατότητα κλήσεων έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που δεν μπορούν να σε εντοπίσουν. Μετά από μερικά λεπτά, θα ενεργοποιηθεί η υπηρεσία WiFi Calling και μπορείς να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς μια σύνδεση WiFi για να πραγματοποιήσεις κλήσεις ή να στέλνεις και να λαμβάνεις μηνύματα.

Jenny.Gr
pexels

Μάλιστα με το WiFi Calling, μπορούμε να ρυθμίσουμε ακόμη και άλλες συσκευές συνδεδεμένες με iCloud, όπως ένα iPad, iPod ή Mac για να πάρουμε τηλέφωνο ή να στείλουμε μηνύματα, αλλά δεν χρειάζεται να συνδεθούμε στο ίδιο δίκτυο με το iPhone μας.

Αν το σήμα του κινητού εξακολουθεί να είναι αδύναμο, επίλεξε το συμβατό δίκτυο GSM και όχι το 3G.Αυτό γιατί, στις περισσότερες συσκευές δίνεται προτεραιότητα στο 3G και έτσι αυτό είναι συχνά ασθενές.

Εναλλακτικά, εντόπισε την ενσωματωμένη κεραία εκπομπής και λήψης σήματος στο smartphone σου. Απόφυγε να την καλύπτεις με το χέρι σου όταν κρατάς το κινητό για να μιλήσεις έτσι ώστε να μην εμποδίζεις την εκπομπή του σήματος.

Προσπάθησε παράλληλα να βρίσκεσαι πιο κοντά σε παράθυρο ή σε μπαλκόνι όταν μιλάς καθώς το σήμα είναι πιο ισχυρό στα σημεία που δεν βρίσκει εμπόδια. Η επανεκκίνηση είναι και σε αυτή την περίπτωση μια λύση. Φρόντισε το κινητό σου να έχει επαρκή μπαταρία.

Καθώς αυτή εξαντλείται τίθεται σε λειτουργία η εφαρμογή εξοικονόμησης μπαταρίας η οποία με τη σειρά της κάνει την ανίχνευση των αναμεταδοτών σήματος και την ενεργοποίηση εσωτερικών φίλτρων για βελτίωση του σήματος να υπολειτουργούν.