UPDATE #NOW

Μάικλ Τζάκσον: Μπορούν να προχωρήσουν σε δίκη οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση, σύμφωνα με δικαστήριο στις ΗΠΑ


JTeam

21 Αυγούστου 2023

Μάικλ Τζάκσον: Μπορούν να προχωρήσουν σε δίκη οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση, σύμφωνα με δικαστήριο στις ΗΠΑ
Δύο αγωγές εναντίον του Μάικλ Τζάκσον για σεξουαλική κακοποίηση δύο ανήλικων αγοριών εξέτασε εκ νέου ένα Εφετείο στην Καλιφόρνια δίνοντας το “πράσινο φως” ώστε οι υποθέσεις να φτάσουν σε δίκη μέσα στο 2024

Ένα Εφετείο στην Καλιφόρνια εξετάζει εκ νέου την αγωγή δύο αντρών κατά του Μάικλ Τζάκσον για σεξουαλική κακοποίηση. Οι Γουέιντ Ρόμπσον και Τζέιμς Σέιφτσακ είχαν υποστηρίξει ότι σε νεαρή ηλικία κακοποιούνταν σεξουαλικά για χρόνια από τον εκλιπόντα τραγουδιστή.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως οι αγωγές των δύο αντρών δεν θα έπρεπε να είχαν απορριφθεί και ότι οι δύο ενάγοντες μπορούν να ισχυριστούν με απόλυτη βεβαιώτητα πως οι δύο εταιρείες ιδιοκτησίας του Τζάκσον που βρέθηκαν στο ειδώλιο του κατηγορουμένου θα έπρεπε να τους είχαν προστατέψει. Ένας νέος νόμος στην Καλιφόρνια, που διευρύνει προσωρινά την αρμοδιότητα των υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης, επέτρεψε στο Εφετείο να επαναφέρει τις δύο αγωγές.

Είναι η δεύτερη φορά που οι συγκεκριμένες αγωγές, οι οποίες κατατέθηκαν η πρώτη από τον Robson το 2013 και η δεύτερη από τον Σέιφτσακ τον επόμενο χρόνο αντίστοιχα, “ανοίγουν” ξανά μετά από απόρριψη. Οι δύο άντρες έγιναν ευρέως γνωστοί όταν και μοιράστηκαν την ιστορία τους στο ντοκιμαντέρ της HBO «Leaving Neverland» το 2019.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr