UPDATE #NOW

Οι αθλήτριες αντεπιτίθενται στα παράπονα για «ακατάλληλες και ασεβείς» εμφανίσεις


JTeam

27 Αυγούστου 2023

Οι αθλήτριες αντεπιτίθενται στα παράπονα για «ακατάλληλες και ασεβείς» εμφανίσεις
Το αποκλειστικό ντοκιμαντέρ του Sky Sports, «Fit for Purpose» ρίχνει φως στον αγώνα και τις προκλήσεις που έχουν αντιμετωπίσει οι αθλήτριες σχετικά με τα αθλητικά τους ρούχα και τον τρόπο με τον οποίο η απόδοσή τους έχει επηρεαστεί από κακή εφαρμογή και ακατάλληλα ενδύματα

Από ολόσωμες φόρμες, μέχρι χιτζάμπ, οι αθλήτριες έχουν εδώ και καιρό στερηθεί το δικαίωμα να φορούν τις αθλητικές ενδυμασίες της αρεσκείας τους, για ιατρικούς λόγους, θρησκευτικές ή πολιτιστικές πεποιθήσεις - ή απλώς για άνεση. Όταν η Σερένα Γουίλιαμς μπήκε στο γήπεδο στο Γαλλικό Όπεν το 2018 -στο πρώτο της γκραν σλαμ μόλις εννέα μήνες μετά τη γέννα- φορώντας ένα ολόσωμο μαύρο κορμάκι με κόκκινη ζώνη, πρόθεσή της δεν ήταν να κάνει μόδα. Η 23 φορές πρωταθλήτρια γκραν σλαμ μπορεί να είχε μιλήσει για το ότι ένιωθε σαν «σούπερ ηρωίδα», μια «πολεμίστρια πριγκίπισσα» στον απόηχο της εμφάνισής της στον πρώτο γύρο, αλλά τελικά υπήρχε ένας σημαντικός λόγος για το outfit της - η υγεία της.

Η Γουίλιαμς παραλίγο να πεθάνει κατά τη διάρκεια του τοκετού τον Σεπτέμβριο του 2017 μετά από σοβαρές επιπλοκές που σχετίζονται με πνευμονική εμβολή. Έχοντας φορέσει κολάν καθ' όλη τη διάρκεια της ανάρρωσής της και την επιστροφή της στον αθλητισμό, η συμπίεση του καλσόν ήταν για να διατηρήσει την κυκλοφορία του αίματος της. Ωστόσο, δεν της επετράπη να φορέσει το ντύσιμό της για τον δεύτερο γύρο αργότερα εκείνη την εβδομάδα, αφού ο πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Μπερνάρ Τζουντιτσέλι επέβαλε απαγόρευση. «Η στολή της Σερένα φέτος, για παράδειγμα, δεν θα ήταν πλέον αποδεκτή. Πρέπει να σεβαστείς το παιχνίδι και τον τόπο», τόνισε.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Gwomen